Articole Yoga

Distribuie

Colierul spiritual Mala

mala meditatie self equilibrium

Ce sunt colierele Mala?

Mala este un cuvânt sanscrit care înseamnă ghirlandă. Aceste coliere sunt de obicei realizate din diferite materiale: lemn, cristale, semințe de rudraksha (produse de mai multe specii de arbori mari, veșnic verzi, asociați cu zeitatea hindusă Shiva) ș.a.

 

Mai mult...

Meditația

 meditatieCare sunt avantajele meditației?
După cum arată multe studii, o practică de meditație regulată oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar și eliberarea de stres și oboseală.

Mai mult...

MEDITATIA MINDFULNESS SI BENEFICIILE SALE

mindfulness meditatie nlp inlpsi psihoterapie self equilibrium echilibru interior

Mindfulness (atenția) este cuvântul cheie în zilele noastre. Mindfulness înseamnă conștientizarea moment cu moment a gândurilor, emoțiilor, senzațiilor corporale și a mediului înconjurător. În zilele noastre, oamenii pot da sfaturi despre practic orice și reușesc să pună în mișcare Mindfulness. Cu toate acestea, Mindfulness merită în mod sigur o șansă din timpul nostru.

 

Mai mult...

Cum sa faci meditatie daca esti incepator

100respiratii intro„Tehnica celor 100 de respirații” este un exercițiu foarte ușor pentru a vă îmbunătăți concentrarea și conștientizarea.
Ideea principală din spatele „Tehnicii celor 100 de respirații” este să vă concentrați asupra senzațiilor de respirație, în timp ce numărați în jos de la „100” → „0.” Un spațiu pentru fiecare respirație = 100 respirații totale.

Mai mult...

Ce este o Yantra?

yantraYantra este o diagramă mistică folosită în cultele și filozofiile indiene pentru cult. Este folosită pentru a ajuta la meditație și pentru beneficiile pretinsei sale puteri oculte bazate pe texte tantrice și astrologie hindusă. Este un tip de mandală, care este un simbol spiritual ce reprezintă universul.

Mai mult...

Cele 8 stadii ale lui Patanjali

patanjaliRafinarea personalității
Cele 8 stadii ale lui Patanjali oferă linii directoare pentru o viață semnificativă și plină de intenție.

Mai mult...

Pranayama

pranayamaDe ce este importantă respirația?
Pranayama a fost mult timp considerat un aspect crucial al yoga. Această practică se concentrează pe controlul și reglarea respirației prin tehnici și exerciții specifice de respirație. Pranayama există trei etape, prima fiind inhalarea prin nări, care este cunoscută sub numele de Puraka.

Mai mult...

Mandalele

MandalaDefinire și aplicabilitate

Formele circulare din arta indiană sunt în general numite mandale, cuvântul sanscrit pentru „cerc sacru”. În zilele noastre, mandalele au fost utilizate din ce în ce mai mult de pacienții cu Alzheimer și sindromul Down, precum și de alte persoane pentru a ameliora stresul.

Mai mult...

Mantrele

mantra

Zi de zi, viețile noastre sunt pline cu 1.000 de lucruri de făcut, oameni de văzut, e-mailuri de dat și multe altele. Nu este de mirare că creierele noastre au dificultăți de încetinire a ritmului, respectiv de relaxare!

Mai mult...

Mudrele

Mudrele

Ce este Yoga Mudra?
Yoga Mudra este o știință prin care ne transportăm energia interioară în sinele nostru, prin intermediul căreia putem eradica tulburările corpului nostru. Asta înseamnă că practicăm Mudra pentru a vindeca probleme legate de corpul nostru.

Mai mult...

Yin & Restorative Yoga

yin yoga
Principiile practicii yoga si diferențe
Stil Yang (Hatha, Vinyasa, Ashtanga, power yoga, acro-yoga): sunt importante aliniamentul și estetica posturii.

Mai mult...

Hata Yoga

hatha yoga
Știința Hatha Yoga
Hatha Yoga reprezintă un puternic sistem pentru explorarea potențialul nostru cel mai înalt pe toate planurile existenței.
Hatha yoga este despre înțelegerea mecanicii corpului, crearea unei anumite atmosfere și folosirea posturilor corpului (asanas) pentru a-ți conduce energia în direcții specifice.

Mai mult...

Yoga

yoga pose Beneficii și stiluri principale
Conceptul fundamental al yoga își are originile în filozofia indiană antică. Există numeroase școli moderne sau tipuri de yoga (Iyengar, Viniyoga, Sivananda etc.), fiecare având un accent deosebit în ceea ce privește conținutul relativ al posturilor și exercițiilor fizice (asanas), tehnicilor de respirație (pranayama)...

Mai mult...

Contactati-ne

+40722820427