Articole Yoga

Mușchiul psoas - ce este, unde, este - asane Yoga benfice si implicatii spirituale

iliopsoasSituat adânc în interiorul pelvisului, psoas este un grup de mușchi care vă permit să mergeți și să alergați. Nu puteți vedea acești mușchi când îi flexați așa cum puteți atunci când vă flexați bicepșii.

Dar, mușchii flexori ai șoldului, cunoscuți în mod corespunzător sub numele de mușchiul Psoas, funcționează pe fundal pentru a vă stabiliza coloana vertebrală. Deci, este vital să vă asigurați că acest grup de mușchi este în stare bună de sănătate.

 

Mai mult...

Posturi de yoga benefice pentru atenuarea anxietatii

Sukhasana anxietateMulți oameni care trăiesc cu anxietate folosesc o combinație de metode pentru a-și gestiona simptomele, inclusiv terapie, modificări ale stilului de viață și, adesea, tratamente alternative precum yoga. Anxietatea este tratabilă, dar doar aproximativ 40% dintre oameni primesc tratament. 

De-a lungul anilor, studiile de cercetare au arătat că yoga poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății. Acționează prin calmarea unui sistem nervos hiperactiv, relaxând atât mintea, cât și corpul.

Mai mult...

Pranayama - yoga si arta de a respira

pranayama new newRespirația face parte din viața noastră de zi cu zi; face parte din ceea ce ne definește existența, capacitatea de a respira.

Relația noastră cu aerul este esențială pentru a ne înțelege începutul și sfârșitul.
Prima noastră respirație în lume semnalează independența noastră în lume. În copilărie, nu suntem conștienți de această independență. Tânjim după brațele părinților, să fim ținuți în brațe, să fim legănați și după apropierea pe care o aveam cândva față de mama noastră.

 

Mai mult...

Yoga pentru pierderea în greutate

boat yoga pose.pngPierderea în greutate este unul dintre numeroasele beneficii ale yoga, o practică holistică care îți îmbunătățește calitatea vieții.
Yoga practicată regulat vă îmbunătățește sănătatea mentală și fizică.
Funcționează la fel de eficient ca un exercițiu aerobic, vă ajută să scăpați de kilograme în plus, vă reglează starea de spirit și ameliorează stresul.
Acest articol este un ghid pentru practicarea yoga zilnic. 

Mai mult...

Relatia dintre elementele naturale

elementeTeoria celor Cinci Elemente - Wu Xing (chineză: 五行; pinyin: wǔxíng), adesea prescurtată la Cinci Elemente, este conceptul din filosofia chineză care concepe lumea ca stări dinamice, sau faze, ale schimbării constante.   

Poate că teoria taoistă a celor Cinci Elemente poate fi văzută ca un pas suplimentar, mai rafinat, pentru a înțelege și clasifica sau analiza filozofia Yin-Yang.  
Teoria celor Cinci Elemente descrie interacțiunea și relația dintre Yin și Yang, dintre fenomene.

Mai mult...

Puncte de presopunctura importante

plaman1Corpul uman este ca o hartă cu puncte cheie care, atunci când sunt apăsate, pot stimula abilitățile naturale de vindecare și de autocuratare ale corpului.

Presopunctura, arta de vindecare veche de peste 5.000 de ani de a folosi degetul mare și degetele pentru a apăsa aceste locații cheie, este una dintre cele mai eficiente modalități complementare pe care le poate folosi un terapeut de masaj. Presopunctura poate elibera tensiunea musculară, poate promova circulația atât a sângelui, cât și a energiei vitale (Qi) a corpului și permite corpului să se relaxeze profund. Prin eliminarea stresului, presopunctura întărește rezistența organismului la boli și promovează starea de bine.

Mai mult...

Punctul sursă al meridianului Rinichiului - Taixi KD3

taixi KID3Cuvântul „presopunctură” pare să fie legat de practica acupuncturii, dar s-ar putea să fii surprins să afli că această terapie naturală nu se bazează pe utilizarea acelor.

În timp ce tratamentul prin presopunctură folosește aceleași puncte de pe corp ca și acupunctura și împărtășește unele filozofii similare care provin din medicina tradițională chineză (MTC), practica implică manipularea pacientului folosind mâinile.

Mai mult...

Meridianele splinei si stomacului

Sanyinjiao SP6Medicina tradițională chineză are o istorie lungă de utilizare nu doar în China, ci în întreaga lume.
În cultura holistică modernă a sănătății, tehnicile tradiționale - cum ar fi acupunctura și presopunctura - au devenit alternative populare la unele tehnici occidentale.
Presopunctura este un tip de terapie de masaj tradițională chinezească care se concentrează pe stimularea diferitelor puncte de presiune din jurul corpului.
Se crede că masarea acestor puncte de presiune ajută la controlul fluxului de energie în jurul corpului, precum și influențează pozitiv metabolismul general.

Mai mult...

Meridianele ficatului și vezicii biliare

tai chongÎn medicina chineză, ficatul și vezica biliară sunt împerecheate.
Când privim organele prin prisma medicinei chineze, este important să ne amintim că medicina chineză se preocupă mai mult de relații, interacțiuni și funcții decât de locația fizică. Deci, ori de câte ori organele sunt discutate în medicina chineză, la ce se face referire de obicei este o serie de relații funcționale.
Fiecare dintre organele primare are un meridian corespunzător sau un canal energetic.
Meridianele sunt locul unde se spune că curge Qi. Acest Qi hrănește corpul și menține corpul într-un relativ echilibru.

Mai mult...

Merdianele Pericardului si Arzatorului triplu

PC6Pentru a ne găsi adevărul de sine și a fi confortabil cu el, trebuie să oferim corpului și minții introspecție.

Prin meditație și Yin yoga putem crea o practică conștientă și hrănitoare, oferind corpului timp să se elibereze și să se relaxeze, dar și liniștind mintea.

Găsind moliciunea și timpul de liniște ne putem asculta cu adevărat pe noi înșine, aproape ca și cum am oferi corpului șansa de a avea o conversație cu el însuși. De câte ori ai ignorat o accidentare în speranța că va dispărea? Dacă nu ne ascultăm inteligența corpului, aceasta nu se va vindeca.

Mai mult...

Meridianul inimii - Poarta Sipiritului

Heart 7Anticii chinezi au văzut organele corpului ca având funcții mult dincolo de fiziologia lor.

Ei au văzut cele douăsprezece organe ca și cum ar fi fost doisprezece „funcționari” dintr-o instanță, fiecare cu un rol ministerial și un set complex de funcții.

Ei au descris funcțiile acestor funcționari mult mai mult în termeni de minte și spirit decât fiziologie.

Mai mult...

Posturi yin yoga restorative pentru inimă-intestin subțire și plămâni-intestin gros

Posturi yin yoga restorative pentru inimă-intestin subțire și plămâni-intestin gros
 
balasanaMeridianele inimii și intestinului subțire pentru yoga
În medicina chineză, inima și intestinul subțire sunt împerecheate, ca și în cazul plâmânilor și intestinului gros.
Când privim organele prin prisma medicinei chineze, este important să ne amintim că medicina chineză se preocupă mai mult de relații, interacțiuni și funcții decât de locația fizică.

Mai mult...

Posturi Yin si posturi restorative yoga pentru echilibrarea chakrelor si meridianelor energetice

Matsyasana suport newDerivat din cuvântul sanscrit yuj, care înseamnă „a se alătura”, yoga este o combinație de practici mentale, fizice și spirituale care, atunci când sunt țesute împreună, oferă o doză puternică de bunăstare.

Beneficiile yoga oferă atât gratificare instantanee, cât și transformare de durată. Yoga vă poate schimba rapid capacitatea fizică și mentală, pregătind în același timp mintea și corpul pentru o sănătate pe termen lung.

Mai mult...

Tipul Ayurvedic KAPHA DOSHA

kaphaKapha este o combinație de elemente de apă și pământ.
Această bioenergie este principiul care formează structura organismului și este asociată în special cu coeziunea, stabilitatea și stocarea energiei: le dă oamenilor substanță și putere. Kapha este implicată în dezvoltarea materială a diferitelor tipuri de țesut.

Mai mult...

Tipul Ayurvedic PITTA DOSHA

PITTAPitta se traduce aproximativ ca foc.
Cu toate acestea, termenul nu înseamnă foc în sensul literal, în felul în care l-ați putea experimenta sau simți ca la lumina lumânării sau într-un foc deschis. Pitta dosha, energia termică din corp, este invizibilă. Se manifestă în metabolismul nostru.

Mai mult...

Tipul Ayurvedic VATA DOSHA

vata doshaVata dosha este derivată din elementele spațiului și aerului și este cunoscută ca energia mișcării care guvernează toate activitățile biologice ale corpului. Este numită și “dosha principală”, deoarece guvernează forța vitală mai mare a corpului și dă mișcare celorlalte două doshe pitta și kapha.

Mai mult...

Asane benefice pentru sănătatea glandelor suprarenale

supported childs poseDe la locuri de muncă solicitante și termene de scadență până la viața socială și de familie, ne trezim că muncim non-stop.
Cu acest stres cronic asupra organismului, nu este surprinzător faptul că glandele noastre suprarenale pot deveni suprasolicitate, ceea ce duce la oboseală suprarenală.

Mai mult...

Asane benefice pentru sănătatea gonadelor

MalasanaNatura a insuflat un instinct reproductiv, procreativ tuturor ființelor vii pentru a asigura supraviețuirea speciei.
Acest instinct de procreare operează în corpul uman la nivel fiziologic prin organele de reproducere.
Organele de reproducere, numite indriyas în Samkhya, sunt suma totală a tuturor glandelor și organelor, deși diferite în ambele sexe, lucrează împreună pentru a crea o nouă viață sau o ființă.
Deoarece două sexe sunt implicate în realizarea unui copil, jumătate din materialul de reproducere este furnizat de fiecare dintre ele.

Mai mult...

Asane benefice pentru sanătatea glandei timus

parivrtta Janu SirsasanaȘtim cu toții că yoga este benefică pentru minte, corp și spirit, dar este necesar să ne gândim că efectele fizice ale yoga nu înseamnă doar doar creșterea forței musculare și a flexibilității.
Practicarea anumitor asane yoga poate influența glandele din corpul nostru, în special glanda timus.

Mai mult...

Asane benefice pentru sănătatea pancreasului

Kapalbhati Pranayama YogaPancreasul este situat în spatele stomacului, așezat aproape de intestinul subțire fiind conectat de acesta printr-un tub numit ductul pancreatic.
Pancreasul are un dublu rol: 90% din el este dedicat funcției sale ca ajutor digestiv, iar celelalte 10% mențin nivelurile de zahăr din sânge și de sare în organism.
Ca organ digestiv, pancreasul secretă fluide care sunt transmise prin canalul pancreatic în partea intestinului subțire unde se unește cu fundul stomacului.

Mai mult...

Asane benefice pentru glanda pineală

yoga creierGlanda pineală este o glandă mică în formă de con de pin, situată adânc în centrul creierului.
Potrivit medicinei, funcția sa principală este de a regla melatonina, care este crucială pentru ciclurile de somn și veghe ale organismului și, de asemenea, reglează cortizolul, hormonul de stres al organismului.

Mai mult...

Asane care ne sporesc atractivitatea

ParvatasanaNe putem îmbunătăți cu adevărat frumusețea și atractivitatea cu yoga?
Răspunsul simplu este da, cu siguranță putem, deoarece practicarea yoga ne poate ajuta foarte mult să arătăm mai tineri și mai radianți până la bătrânețe, demonstrând că -  “vârsta este doar o cifră”.

Mai mult...

Asane utile în combaterea durerilor de genunchi

Parighasana poseDurerea de genunchi poate apărea la orice vârstă, în acest sens o persoană putând simți dificultăți sau dureri în mișcarea genunchilor. Uneori, durerea poate fi simțită chiar și atunci când nu există mișcare a genunchilor, putând fi și din cauza artritei.

Mai mult...

Asane benefice pentru echilibrarea glicemiei

Gomukhasana newȘtiați că yoga ne poate schimba literalmente sănătatea?
Orice, de la reducerea anxietății, la scăderea tensiunii arteriale, la echilibrarea hormonilor, la atenuarea durerii cauzate de fibromialgie, la scăderea zahărului din sânge la persoanele cu diabet.
Înainte de a aprofunda posturile de yoga benefice pentru diabet, să vorbim mai întâi despre ce este diabetul și cum este gestionat în mod normal.

Mai mult...

Asane benefice împotriva oboselii sau utile pentru o energizare rapidă

Upward Salute PoseUneori, efortul mental sau fizic neobișnuit, stresul și lipsa de somn ne pot obosi.
Epuizarea este o stare de oboseală constantă și slăbiciune care nu este ameliorată prin odihnă. Poate apărea din cauza stresului (emoțional, de muncă sau de altă natură), a factorilor stilului de viață, cum ar fi fumatul, alimentația necorespunzătoare, lipsa somnului sau a exercițiilor fizice, sau a unor afecțiuni medicale precum boli de inimă, diabet sau probleme cu tiroida.

Mai mult...

Asane care îmbunătățesc funcțiile renale

rinichiRinichii îndeplinesc funcția vitală de purificare a sângelui prin filtrarea deșeurilor din acesta.
De asemenea, ajută la funcționarea sistemului urinar, la secreția de hormoni și la menținerea nivelului tensiunii arteriale în organism. Rinichii au și funcția suplimentară de homeostazie sau de menținere a nivelului de acid și baze din organism. În mod clar, rinichii sunt unul dintre cele mai vitale organe din organism și ar trebui îngrijiți.
Obiceiurile alimentare și de băut și stilul de viață ar putea afecta rinichii. Afecțiunile renale duc la insuficiență renală și necesită fie dializă renală, fie chiar transplant de rinichi.

Mai mult...

Asane pentru eliberarea de anxietate

anxietateTrecem prin momente în viață care ne fac să fim îngrijorați, stresați și foarte anxioși... atât de anxioși încât tiparele noastre de gândire sunt distorsionate sau devenim imobili și nu vrem să luăm măsuri.
În general, anxietatea este o tulburare care provoacă frică, îngrijorare, teamă și nervozitate.
Aceste emoții afectează și mai mult modul în care ne comportăm și, dacă sunt prelungite, ne pot afecta și fizic.

Mai mult...

Asane care combat durerea de șold

Baddha Konasana PoseȘoldurile sunt cel mai puternic grup de mușchi și sunt, de asemenea, unul dintre cele mai complexe.
Se pot flexa (în timp ce aducem genunchiul la piept), se pot extinde (când dăm piciorul înapoi în spate), le putem deplasa în lateral, le putem întoarce la linia mediană și se pot roti intern și extern.
Este nevoie de funcționalitatea completă a multor mușchi, tendoane și ligamente pentru a facilita mișcarea în toate aceste direcții.

Mai mult...

Asane care reduc depozitele de grăsime de pe abdomen

ardere grasimiStilul nostru de viață nesănătos și obiceiurile alimentare, împreună cu lipsa exercițiilor fizice, au condus la un număr mare de cazuri de obezitate. Cea mai mare parte a grăsimii este stocată în jurul regiunii stomacului și este foarte greu de scăpat de aceasta. Yoga este o metodă dovedită pentru reducerea grăsimii de pe abdomen, oferind un corp și o minte sănătoase.

Mai mult...

Asane utile în combaterea afecțiunilor digestive

Jathara ParivartanasanaProcesul digestiv al fiecărei persoane este la fel de individual ca și personalitatea sa. Stilul de viață, obiceiurile alimentare ne influențează digestia.
Sistemul nostru digestiv lucrează pe tot parcursul zilei pentru a descompune alimentele pe care le consumăm și pentru a oferi energie.

Mai mult...

Asane benefice pentru plămâni

Kapalbhati Pranayama YogaRespirația este forța de care depinde viața noastră.
Cel mai bun mod de a ne menține plămânii sănătoși este Yoga, care ne poate ajuta să reducem nivelul de stres și îmbunătățește eficiența plămânilor făcându-i mai puternici.

Mai mult...

Asane benefice împotriva depresiei

depresieNu există nimic mai benefic decât liniștea, beatitudinea și relaxarea care pot veni după o sesiune bună de yoga.
De fapt, mulți practicanți de yoga pentru prima dată sunt surprinși de cât de ridicată este starea lor de spirit după o oră de yoga.

Mai mult...

Cum ajută yoga sistemul endocrin

HalasanaSistemul endocrin joacă un rol important în corpul nostru, deoarece are un rol principal în homeostază, care este vitală pentru echilibrul adecvat al substanțelor chimice și alte substanțe din corpul nostru și pentru funcționarea și coordonarea armonioasă a tuturor proceselor corporale și sistemelor de oxigen.

Mai mult...

Asane pentru sănătatea coloanei vertebrale

balasanaMulți oameni cred că yoga este doar o modalitate bună de a ameliora stresul și tensiunea, dar vă poate ajuta, de asemenea, să reduceți durerile de spate și să mențineți o coloană vertebrală sănătoasă.

Pozițiile de yoga, numite asane, sunt importante deoarece ajută la întinderea și întărirea mușchilor importanți ai spatelui. Pozițiile de yoga ne învață prin aliniere, cum să menținem o postură corectă a corpului. De asemenea, putem deveni mai flexibili și ne putem menține mai bine echilibrul.

Mai mult...

Colierul spiritual Mala

mala meditatie self equilibrium
Ce sunt colierele Mala?
 
Mala este un cuvânt sanscrit care înseamnă ghirlandă. Aceste coliere sunt de obicei realizate din diferite materiale: lemn, cristale, semințe de rudraksha (produse de mai multe specii de arbori mari, veșnic verzi, asociați cu zeitatea hindusă Shiva) ș.a.

Mai mult...

Meditația

 meditatieCare sunt avantajele meditației?
După cum arată multe studii, o practică de meditație regulată oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar și eliberarea de stres și oboseală.

Mai mult...

MEDITATIA MINDFULNESS SI BENEFICIILE SALE

mindfulness meditatie nlp inlpsi psihoterapie self equilibrium echilibru interior
Mindfulness (atenția) este cuvântul cheie în zilele noastre. Mindfulness înseamnă conștientizarea moment cu moment a gândurilor, emoțiilor, senzațiilor corporale și a mediului înconjurător. În zilele noastre, oamenii pot da sfaturi despre practic orice și reușesc să pună în mișcare Mindfulness.
Cu toate acestea, Mindfulness merită în mod sigur o șansă din timpul nostru.

Mai mult...

Cum sa faci meditatie daca esti incepator

100respiratii intro„Tehnica celor 100 de respirații” este un exercițiu foarte ușor pentru a vă îmbunătăți concentrarea și conștientizarea.
Ideea principală din spatele „Tehnicii celor 100 de respirații” este să vă concentrați asupra senzațiilor de respirație, în timp ce numărați în jos de la „100” → „0.” Un spațiu pentru fiecare respirație = 100 respirații totale.

Mai mult...

Ce este o Yantra?

yantraYantra este o diagramă mistică folosită în cultele și filozofiile indiene pentru cult. Este folosită pentru a ajuta la meditație și pentru beneficiile pretinsei sale puteri oculte bazate pe texte tantrice și astrologie hindusă. Este un tip de mandală, care este un simbol spiritual ce reprezintă universul.

Mai mult...

Cele 8 stadii ale lui Patanjali

patanjaliRafinarea personalității
Cele 8 stadii ale lui Patanjali oferă linii directoare pentru o viață semnificativă și plină de intenție.

Mai mult...

Pranayama

pranayamaDe ce este importantă respirația?
Pranayama a fost mult timp considerat un aspect crucial al yoga. Această practică se concentrează pe controlul și reglarea respirației prin tehnici și exerciții specifice de respirație. Pranayama există trei etape, prima fiind inhalarea prin nări, care este cunoscută sub numele de Puraka.

Mai mult...

Mandalele

MandalaDefinire și aplicabilitate

Formele circulare din arta indiană sunt în general numite mandale, cuvântul sanscrit pentru „cerc sacru”. În zilele noastre, mandalele au fost utilizate din ce în ce mai mult de pacienții cu Alzheimer și sindromul Down, precum și de alte persoane pentru a ameliora stresul.

Mai mult...

Mantrele

mantra

Zi de zi, viețile noastre sunt pline cu 1.000 de lucruri de făcut, oameni de văzut, e-mailuri de dat și multe altele. Nu este de mirare că creierele noastre au dificultăți de încetinire a ritmului, respectiv de relaxare!

Mai mult...

Mudrele

Mudrele

Ce este Yoga Mudra?
Yoga Mudra este o știință prin care ne transportăm energia interioară în sinele nostru, prin intermediul căreia putem eradica tulburările corpului nostru. Asta înseamnă că practicăm Mudra pentru a vindeca probleme legate de corpul nostru.

Mai mult...

Yin & Restorative Yoga

yin yoga
Principiile practicii yoga si diferențe
Stil Yang (Hatha, Vinyasa, Ashtanga, power yoga, acro-yoga): sunt importante aliniamentul și estetica posturii.

Mai mult...

Hata Yoga

hatha yoga
Știința Hatha Yoga
Hatha Yoga reprezintă un puternic sistem pentru explorarea potențialul nostru cel mai înalt pe toate planurile existenței.
Hatha yoga este despre înțelegerea mecanicii corpului, crearea unei anumite atmosfere și folosirea posturilor corpului (asanas) pentru a-ți conduce energia în direcții specifice.

Mai mult...

Yoga

yoga pose Beneficii și stiluri principale
Conceptul fundamental al yoga își are originile în filozofia indiană antică. Există numeroase școli moderne sau tipuri de yoga (Iyengar, Viniyoga, Sivananda etc.), fiecare având un accent deosebit în ceea ce privește conținutul relativ al posturilor și exercițiilor fizice (asanas), tehnicilor de respirație (pranayama)...

Mai mult...

Contactati-ne

+40722820427