Alimentație și Ayurveda

Ce putem mânca fără gluten și fără lactoză?

fara gluten fara lactoza alimentatie sanatoasa dieta sanatate alimente permise self equilibrium

Termenii „fără gluten” și „fără lactoză” par să fie in ce în ce mai des întâlniți în ultima vreme. Atât glutenul, cât și lactatele sunt alergeni obișnuiți și pot provoca probleme multor oameni. Multe persoane în această perioadă își propun din varii motive, să scape de glutenul și lactatele din dietele lor. O parte dintre aceste persoane au o intoleranță la aceste alimente, ceea ce poate duce la o serie de efecte secundare extrem de neplăcute, de la balonare la indigestie, la deficiențe de nutrienți, chiar la bolilor cronice. Alte persoane aleg pur și simplu ca, măcar pentru o perioadă de timp, să-și detoxifice organismul și să-și aducă un bust de energie. Alegând dieta fără gluten și fără lactoză, înseamnă totuși să renunțăm la anumite alimente, să pregătim masa și să mâncăm diferit. Acest articol își propune să treacă în revistă elementele de bază pentru eliminarea atât a glutenului, cât și a produselor lactate sau a lactozei.

Mai mult...

Cum influențează organismul glutenul și lactoza

fara gluten self equilibrium Craiova Romania        fara lactoza self equilibrium Craiova Romania

Mulți dintre noi credem că mâncarea este ca un medicament. Calitatea și densitatea nutrițională a alimentelor pe care le consumăm nu au doar un impact semnificativ asupra sănătății noastre, ci, de asemenea, ne afectează în mod direct și starea de spirit. Probabil am observat cu toții că, atunci când am mâncat o ciocolată neagră, ne-a crescut nivelul stării de bine/al serotoninei; în timp ce alte alimente (grăsimile rele și caloriile goale) ne pot face stresați, anxioși și morocănoși. În timp ce toate alimentele ne afectează sănătatea, glutenul și lactatele sunt probabil unele dintre cele mai controversate alimente atunci când vine vorba de valoarea lor percepută pentru sănătate.

Mai mult...

Ayurveda

ayurvedaAyurveda este considerată de mulți savanți drept cea mai veche știință a vindecării. În sanscrită, Ayurveda înseamnă „Știința vieții”. Cunoașterea ayurvedică își are originea în India în urmă cu mai bine de 5.000 de ani și este adesea numită „Mama tuturor vindecărilor”. 
Ea provine din cultura antică vedică și a fost învățată timp de multe mii de ani într-o tradiție orală, de la maeștri împliniți până la discipolii lor. O parte din aceste cunoștințe au fost tipărite acum câteva mii de ani, dar o mare parte din acestea sunt inaccesibile. Principiile multor sisteme naturale de vindecare, acum cunoscute în Occident, își au rădăcinile în Ayurveda, inclusiv homeopatia și terapia polarității.

Mai mult...

Contactati-ne

+40722820427