Asane care ne sporesc atractivitatea

 
Ne putem îmbunătăți cu adevărat frumusețea și atractivitatea cu yoga?
 
Răspunsul simplu este da, cu siguranță putem, deoarece practicarea yoga ne poate ajuta foarte mult să arătăm mai tineri și mai radianți până la bătrânețe, demonstrând că -  “vârsta este doar o cifră”.
Cei care practică în mod regulat yoga emană o anumită strălucire, care vine din interior și radiază în exterior.
Cu toate acestea, este vital să reținem că pentru a spori frumusețea și atractivitatea cu yoga trebuie să urmăm reguli pe care ar trebui să le incorporăm în viața de zi cu zi.
Trebuie să ne disciplinăm, să măncăm o dietă sănătoasă, să practicăm yoga în fiecare zi și să învățăm să ne echilibrăm sinele fizic și spiritual.
 
Yoga este cea mai bună formă de exercițiu, care nu numai că ne crește flexibilitatea și ne calmează mintea, ci și tonifică mușchii și ne ajută să modelăm corpul, deoarece este o practică străveche ce ne permite să rămânem sănătoși din punct de vedere mental și fizic.
Posturile de yoga au două utilități - unele ajută la întărirea mușchilor, în timp ce altele folosesc greutatea corpului pentru a ajuta la tonifierea mușchilor.
 
Practica regulată de yoga nu ne va ajuta doar să obținem adevărata frumusețe interioară, ci și frumusețea fizică sau exterioară. Ajută la pierderea excesului de greutate și a grăsimilor nedorite, toate în același timp îmbunătățindu-ne flexibilitatea pentru a menține o postură corectă a corpului, de asemenea, esențială pentru a ne face să arătăm mai tineri. Detoxifierea este importantă pentru a ne menține corpul să arate și să se simtă sănătos, iar efectuarea de asane sau posturi de yoga ne va ajuta să scăpăm de toxinele care s-au acumulat în corpul nostru. De asemenea, va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui pentru a oferi acea strălucire strălucitoare pielii și părului.
 
Mai jos sunt câteva asane sau posturi de yoga pe care le puteți încorpora pentru a obține un aspect tineresc, pentru a vă simți revigorați și atrăgători.
svanasana
1. Urdhva Mukha Shvanasana (Upward Facing Dog Pose)
Urdhva Mukha Shvanasana extinde pieptul și întinde umerii, brațele, partea superioară și inferioară a spatelui, stomacul și picioarele. Este una dintre cele mai bune întinderi pentru întregul corp care vă poate îmbunătăți postura, vă poate întări gluteusul maxim, întărește coloana vertebrală și vă poate crește gama de mișcare.
Evitați să practicați dacă ați suferit leziuni recente sau cronice la spate, șolduri, brațe sau umeri, dacă ați avut recent o intervenție chirurgicală abdominală sau dacă sunteți însărcinată.
bekhasana
2. Ardha Bhekasana Ustrasana (Half Frog Pose)
Întărește mușchii spatelui și deschide abdomenul și întreaga linie frontală a corpului. Această poziție întinde șoldurile, gleznele, umerii și partea din față a picioarelor. Crește flexibilitatea mușchilor spatelui, precum și mobilitatea coloanei vertebrale. Deoarece picioarele sunt o oglindă a alinierii corpului, atunci când sunt sănătoase și flexibile, puteți experimenta o aliniere mai bună pe tot corpul.
Când este practicată încet și cu atenție, această postură poate întinde și relaxa mușchii care înconjoară articulația genunchiului. Practicarea regulată a posturii poate scădea riscul de răni la genunchi din cauza întinderii și întăririi mușchilor din jurul genunchilor.
Evitați să practicați dacă ați suferit leziuni recente sau recurente ale gâtului, spatelui, coloanei vertebrale, umerilor, șoldurilor sau genunchilor. Persoanele cu artrită la genunchi sau glezne ar trebui să evite această postură. Persoanele cu mușchii foarte slabi ai umerilor sau ai spatelui pot dori să modifice poziția aducând sprijin sub piept. Cei care suferă de migrene trebuie să evite practicarea ardha bhekasana ustrasana, din cauza presiunii potențiale la nivelul umerilor.
chapasana
3. Ardha Chandra Chapasana (Sugarcane Pose)
Îmbunătățește forța și echilibrul corpului și întinde cvadricepsul și ischio-jambierii. Va îmbunătăți puterea picioarelor, precum și deschiderea șoldurilor și a pieptului. Picioarele mai puternice și un simț mai bun al echilibrului vă vor ajuta să vă mențineți mobilitatea și siguranța în viața de zi cu zi.
Evitați această postură dacă aveți vreo vătămare la glezna, genunchi, șold sau partea inferioară a spatelui. Ca poziție de echilibrare, poate să nu fie adecvată în timpul sarcinii.
Anjaneyasana Low Lunge pose
4. Anjaneyasana (Crescent Low Lunge Pose)
Ca o postură de yoga de întindere profundă, anjaneyasana oferă o întindere puternică și putere inghinalior, cvadricepsului și iliopsoas-ului picioarelor din spate. Este o combinație perfectă de echilibru, înclinare în spate și întindere, aducând în viața practicanților un puternic sentiment de uniune, un anumit grad de deschidere în șolduri și bunătate atotcuprinzătoare.
În cazul hipertensiunii arteriale sau al oricărei boli de inimă, Anjaneyasana trebuie practicată numai sub îndrumarea unui expert. Nu efectuați anjaneyasana dacă aveți o leziune în partea inferioară a spatelui, șoldurilor, ischiochimbilor și genunchilor.
Dacă aveți un echilibru corporal slab, atunci exersați această asana folosind recuzita de mai jos.
Dacă există vreo problemă la gât sau la umăr, atunci mențineți poziția privind înainte cu mâinile pe genunchiul îndoit.Evitați practicarea anjaneyasana în timpul sarcinii.
Dhanurasana
5. Dhanurasana (Bow Pose)
Deschide umerii, ameliorând rigiditatea, ceea ce vă poate îmbunătăți postura. Întărește extensorii coloanei vertebrale și ischiogambierii, prevenind sau reducând durerea lombară.
Dhanurasana nu trebuie practicată de persoanele care suferă de hipertensiune arterială, hernie, colită, ulcer peptic sau afecțiuni cardiace. De asemenea, trebuie evitată în timpul sarcinii.
Baddha Konasana Pose
6. Baddha Konasana (Yoga Cobbler’s Pose)
Este una dintre cele mai simple asane de yoga. Ajută la pierderea în greutate și poate fi efectuat și de începători. De asemenea, tratează o serie de afecțiuni, altele decât reducerea grăsimii abdominale. Stimulează mușchii abdominali și îmbunătățește digestia.
Evitați acest exercițiu dacă aveți o leziune inghinală. De asemenea, puteți plasa o saltea dedesubt pentru un sprijin suplimentar.
Sarvangasana
7. Salamba Sarvangasana (Shoulderstand Pose)
Sarvangasana este ideală pentru tonifierea mușchilor din abdomen, coapse și fese. De asemenea, îmbunătățește flexibilitatea și întărește coloana vertebrală.
Această postură de yoga are o poziție serioasă de răsucire, care va îmbunătăți digestia, curățând astfel depozitele de grăsime. Antrenează mușchii picioarelor și brațelor, ceea ce face posibilă construirea mai multor mușchi, facilitând astfel arderea excesul de grăsime.
Nu efectuați această asana dacă aveți tensiune arterială, diaree, menstruație și leziuni ale coloanei vertebrale.
Parvatasana
8. Parvatasana (Mountain Pose)
Corectează defectele posturale minore ale coloanei vertebrale și îndreaptă mușchii spatelui, întinde toți mușchii abdominali și pelvieni și relaxează șoldurile, exercită zona inactivă a taliei și ajută la reducerea abdomenului gras și flasc. Această asana nu trebuie practicată de persoanele care suferă de leziuni ale coloanei vertebrale și anomalii ale coloanei vertebrale, artrită, hipertensiune arterială sau tulburări cardiace grave.
Vasisthasana
9. Vasisthasana (Side Plank Pose)
Tonifică întregul corp superior și întărește mușchii spatelui, în special zona lombară.
Dezvoltă simțul echilibrului și întărește brațele, încheieturile, picioarele și peretele abdominal.
Ar trebui evitată de persoanele cu răni la încheieturi, coate, umeri, gât, șolduri, spate, genunchi sau glezne.
Anantasana
10. Anantasana (Side Reclining Leg Lift Pose)
Tonifică și oferă o mai bună circulație a sângelui: practica Ananthasana întinde atât mușchii superiori cât și cei inferioari ai coprilui, tonificând și reducând excesul de grăsime de la stomac, șolduri, piept, picioare și brațe.
Evitați această asana dacă suferițic de dureri sau răni la gât, umeri sau spate, o accidentare la genunchi, dacă suferiți de tensiune arterială ridicată sau scăzută.
Bhujangasana nou
11. Bhujangasana (Cobra Pose)
Întărește brațele, umerii, coloana vertebrală, coapsele și mușchii fesieri într-o singură postură și tonifică mușchii brațelor, feselor și zonei abdominale. Ajută la modelarea întregii părți superioare a corpului și a coloanei vertebrale și la îmbunătățirea posturii. Nu numai că tonifică mușchii și modelează corpul, dar împrospătează mintea, corpul și sufletul.
Evitați practicarea acestei posturi dacă ați suferit leziuni recente sau cronice la spate, brațe sau umeri, sau dacă ați avut recent o intervenție chirurgicală abdominală. Nu practicați bhujangasana în timpul sarcinii.
Navasana
12. Navasana (Boat Pose)
Este o postură yoga așezată. Se concentrează pe întinderea și relaxarea mușchilor abdominali, ajutând la modelarea abdomenului, dacă este practicată zilnic. De asemenea ajută la îmbunătățirea circulației sângelui prin arderea grăsimilor suplimentare din vene.
Dacă aveți tensiune arterială scăzută, cefalee severă și migrenă, trebuie să evitați această postură yoga. Persoanele care suferă de boli cronice sau tulburări ale coloanei vertebrale sunt sfătuite să nu practice navasana.

Contactati-ne

+40722820427