Hata Yoga

Hatha Yoga reprezintă un puternic sistem pentru explorarea potențialul nostru cel mai înalt pe toate planurile existenței.

Știința Hatha Yoga

Hatha yogaHatha yoga este despre înțelegerea mecanicii corpului, crearea unei anumite atmosfere și folosirea posturilor corpului (asanas) pentru a-ți conduce energia în direcții specifice.

Observând modul în care stă o persoană, putem simți ce se întâmplă cu ea, mai ales dacă o cunoaștem suficient de mult.

Dacă te-ai observat, când ești supărat, stai într-un fel; dacă ești fericit, stai într-un alt fel; dacă ești deprimat, stai într-un alt fel.
Pentru fiecare nivel diferit de conștiință sau situație mentală și emoțională prin care treci, corpul tău tinde în mod natural să-și asume anumite posturi.
Prin conștientizarea corpului în diferite posturi, ne putem elibera mental și emoțional de diverse blocaje și ne putem ridica conștiința.
Pentru mulți oameni, creșterea spirituală se întâmplă foarte dureros. Dacă atât corpul, cât și mintea sunt pregătite pentru creștere și transformare, toate schimbările se pot produce într-un mod prietenos.
Această posibilitate de a transforma o potențială rană într-o sursă de înțelepciune conduce la o stare de libertate.
Astfel, asanele ne pregătesc echipându-ne cu o bază solidă în privința transformărilor inerente ale vieții.
Beneficii oferite de Hatha Yoga
1. Forța de bază:
Nucleul este centrul corpului tău, inclusiv coloana vertebrală, șoldurile și abdomenul.
Mușchii puternici de bază sunt importanți pentru desfășurarea activităților de rutină, de la coborârea din pat, aplecarea pentru a lega șiretul și ridicarea lucrurilor.
Rolul lor este și mai important dacă ești atlet. Slăbirea mușchilor de bază îți afectează rezistența și îți restrânge capacitatea de a te îndoi sau de a-ți întinde corpul.
Mai mult, duce la dureri de spate și leziuni musculare mai mici.
Hatha yoga este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți puterea de bază.
2. Densitatea osoasă:
Densitatea osoasă mică sau poate provoca fracturi osoase sau traume minime.
Uneori, aceasta duce la boala osteoporozei fiind marcată de oase slabe și fragile.
Deși urmarea unei diete corecte este importantă pentru a-ți face oasele mai puternice, hatha yoga este benefică în tratarea pierderilor osoase, deoarece stimulează densitatea osoasă.
Conform studiilor făcute de experți, yoga poate inversa pierderea osoasă deoarece aceasta poate crește echilibrul și coordonarea, protejându-ne astfel împotriva căderilor, aceasta fiind o cauză majoră a fracturilor osteoporotice.
Anumite asane utilizează un grup de mușchi împotriva altuia, cum ar fi cvadrul împotriva hamstringsului sau mușchii gluteali împotriva mușchilor umărului.
Se creează astfel un impact care declanșează fizic osteoblastele, celulele care formează osul care se găsesc inițial la exteriorul osului și se transformă în osteocite.
Aceste celule încep apoi să se încorporeze în oasele deja existente.
3. Inima sănătoasă:
Anumite poziții de yoga îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară; sporesc capacitatea pulmonară și consolidează funcțiile respiratorii. De asemenea, promovează calmul și ușurarea, reducând astfel apariția hipertensiunii arteriale, care este una dintre cauzele principale ale problemelor cardiace. Mai mult, îmbunătățesc circulația sângelui și reduc la minimum inflamațiile.
Yoga menține, de asemenea, mușchii întinși, făcându-i mai sensibili la insulina care este importantă pentru verificarea glicemiei.
Asanele implică o respirație profundă pentru a calma tensiunea arterială, iar meditația calmantă a minții este o altă parte importantă pentru a ușura sistemul nervos și stresul. Toate aceste activități pot ajuta la prevenirea bolilor.
4. Piele sănătoasă și strălucitoare:
Hatha yoga îți menține pielea sănătoasă și strălucitoare deoarece:
Eliberează stresul, care este o cauză-cheie a ridurilor premature, a pierderii elasticității, a rupturilor și a aspectului obosit;
Îmbunătățește tonusul pielii, deoarece crește fluxul de sânge către nervii de sub piele;
Circulația îmbunătățită a sângelui elimină, de asemenea, tenul plictisit și obosit;
Previne coșurile și spargerea acneei, deoarece elimină toxinele;
Întărește mușchii feței și promovează fluxul de sânge către piele, întârziind astfel ridurile și lăsarea pielii;
Îmbunătățește strălucirea, deoarece stimulează circulația sângelui și oferă substanțe nutritive esențiale pentru piele.
5. Imunitate mai puternică:
Dieta săracă, lipsa somnului, stresul ridicat, toxinele și multe medicamente afectează puternic sistemul imunitar.
Cu un sistem imunitar mai slab, suntem predispuși la anumite infecții și boli.
Hatha yoga ajută la întărirea sistemului imunitar. Susține sistemul limfatic care protejează organismul de boli și infecții.
În plus, scade stresul care afectează negativ sistemul imunitar. De asemenea, yoga menține controlul nivelului inflamator pentru a preveni afecțiunile sistemului imunitar.
6. Pierderea în greutate:
Hatha Yoga te ajută să arzi calorii și să menții mușchii tonifiați cu o flexibilitate îmbunătățită. Potrivit unui studiu realizat de Consiliul American privind exercițiile fizice, o persoană arde în medie aproape 3-6 calorii pe minut făcând yoga, reprezentând 180 de calorii arse în timpul unei ore de curs. Unele poziții yoga supun mușchii la eforturi desosebite. Acest lucru determină ruperea mușchilor, dar într-un mod bun. Odată ce mușchii se rup, ei necesită energie pentru a se reconstrui, iar pentru a face acest lucru ei utilizează energia din grăsimea stocată în corp.
De asemenea, yoga promovează conștiința, făcându-te mai conștient de obiceiurile alimentare și senzațiile de plinătate, lucru ce poate ajuta la suprimarea supraalimentării și a creșterii în greutate.
În concluzie, Hatha Yoga promovează bunăstarea generală, îmbunătățind atât sănătatea mentală, cât și cea fizică.
Totuși, este recomandat să fie făcută sub îndrumarea unui instructor acreditat de yoga, mai ales dacă ești începător.

Contactati-ne

+40722820427