Meridianul inimii - Poarta Sipiritului

 

Anticii chinezi au văzut organele corpului ca având funcții mult dincolo de fiziologia lor.

Ei au văzut cele douăsprezece organe ca și cum ar fi fost doisprezece „funcționari” dintr-o instanță, fiecare cu un rol ministerial și un set complex de funcții.

Ei au descris funcțiile acestor funcționari mult mai mult în termeni de minte și spirit decât fiziologie.

Din această perspectivă, oficialul Inimii este asemănător cu un împărat care stă pe tron ​​și conduce regatul. Când împăratul este înțelept și moderat și toți slujitorii săi se ocupă de afaceri, atunci regatul funcționează armonios.

Inima și funcționarea ei sunt esențiale în mod unic pentru viață, dar sunt și foarte sensibile la perturbări. Din această cauză, ceilalți trei oficiali de pompieri (meridianele Intestinului subțire, Pericardului și al celor 3 Focare) acționează ca un cabinet interior pentru împărat. Ei își asumă sarcina de a proteja și susține Inima, și  o fac în diferite moduri, monitorizând comunicațiile de la Inimă către lume și din lume înapoi către Inimă.

 

Mintea și inima ca un întreg

Heart 7Spiritul nostru, sau Shen în mandarină, trăiește în inima noastră. Shen se traduce și prin inimă-minte, Sinele, Eu sau prezența noastră.

Când suntem copii, începem să fim conștienți de noi înșine ca o ființă separată, alta decât eul nostru fizic.

Shen este responsabil pentru gândirea, cunoașterea, viața emoțională și conștiința spirituală a ființei noastre. Este strălucirea noastră spirituală atunci când este cea mai puternică și poate ajuta la cultivarea unei conștiințe nediscriminatorii, fără judecată, necesară pentru a deveni înțelept, rezistent și puternic.

Dacă inima nu are suficient sânge sau energie sau dacă este perturbată de dezechilibre emoționale, ea nu poate găzdui Shen-ul. În MTC, pericardul, o membrană care ne înconjoară inima, este numit „protector al inimii”. Sarcina sa este de a ajuta la exprimarea bucuriei, de a opri invadatorii precum traumele și de a regla circulația sângelui în și din inimă.

În cazuri mai extreme, Shen instabil poate arăta ca bătăi neregulate sau accelerate ale inimii, palpitații, depresie, manie (bucurie în exces), răceală, agitație, nervozitate, bâlbâială, vorbire neclară, iritabilitate, memorie slabă, panică, letargie, insomnie sau visări excesive. — aceste simptome sunt adesea asociate cu stagnarea Qi-ului și dizarmonie în ficat și/sau inimă.

Întărirea memoriei, a proceselor de gândire, a bunăstării emoționale și a conștiinței poate ajuta la echilibrarea și calmarea Shen-ului.

Cu toate acestea, Shen este ușor deranjat de șoc și traume care îl pot determina să zboare ca un stol de păsări speriate. Când Shen-ul părăsește Inima, legătura cu spiritul se pierde și persoana se poate simți apatică, deprimată și separată de ea însăși și de lume. Alții pot vedea în ochii lor goliciune, absență și lipsă de viață.

În alegerea punctelor pentru a trata Inima, trebuie să fim foarte atenți să-i respectăm sensibilitatea delicată. Unii presopunctori nici măcar nu folosesc masaj pe meridianul Inimii, preferând în schimb să-l trateze indirect prin Pericard. Inima trebuie tratată cu blândețe, prețuită și onorată ca un rege.

Un punct care este sigur de utilizat este Shenmen – Spirit Gate (Poarta Spiritului).

Este poarta de intrare în camera cea mai interioară a Inimii. În același timp, oferă o poartă prin care Inima se poate exprima în lume. Ca punct sursă al meridianului inimii, tratează organul în mod direct, întărindu-l și stabilizându-l. Punctul va echilibra Qi-ul, indiferent dacă este deficitar sau în exces.

Shenmen calmează mintea și spiritul, atenuând anxietatea, tristețea, depresia și mania.

Ajută la repararea unei inimi zdrobite. Calmează inima fizică, tratând astfel de afecțiuni precum bătăi rapide, palpitații și aritmii.

Shenmen ajută la memorie și capacitatea mentală; ajută la condițiile de vorbire și limbă, inclusiv vorbirea excesivă și ajută atunci când există insomnie și somn agitat, calmând inima și mintea pentru a permite odihnă liniștită.

În general ne referim la ochi drept ferestrele sufletului.

Perspectiva medicinei chineze este că ochii sunt ferestre către inimă-minte.

Calitatea Shen-ului se vede în ochi.

Când Shen-ul este sănătos, ochii sunt vii cu o „privire lucidă” care face contact intim cu lumea, în timp ce persoana este în contact cu ea însăși.

Poarta Spiritului ne ajută să ne îndreptăm spre acest mod de a fi în lume.

 

Aplicarea unei presiuni asupra Inimii 7 veți preveni:

 

  • insomnia
  • anxietatea
  • depresia
  • bolile de inimă

 

 

Acțiuni benefice

Fiind „punctul sursă” pe meridianul inimii, unde se adună energia vitală a sistemului de organe ale inimii, oferă următoarele beneficii:

 

  • Se conectează profund cu meridianul inimii pentru a hrăni spiritul și a trata toate dezechilibrele emoționale și pentru a întări qi-ul și sângele inimii.
  • Calmează mintea și calmează îngrijorarea/anxietatea;
  • Ameliorează suferința emoțională cu tulburări de somn;
  • Eliberează senzația de apăsare în piept și palpitațiile inimii;
  • Întărește elementul Foc - animație, bucurie și conexiune;
  • Poate fi utilizat în tratamentul șocului emoțional.

 

 

 

Locația INIMII 7 (HT-7)

Punctul se află pe cuta interioară a încheieturii mâinii, spre partea ulnară (degetul mic) și aproximativ o cincime din distanță peste încheietura mâinii. Simțiți o scobitură la baza osului pisiform.

Aplicați o presiune ușoară timp de două până la trei minute sau până când simțiți că Qi-ul se mișcă.

Masați mai întâi partea stângă, apoi dreapta. Acordați-vă cu voi înșivă în timp ce faceți asta.

Tratați acest masaj ca pe o mică meditație asupra inimii voastre..

Contactati-ne

+40722820427