Posturi Yin si posturi restorative yoga pentru echilibrarea chakrelor si meridianelor energetice

 

 

Yin yoga este un stil de yoga lent, blând și relaxant, care pune accent pe țesutul conjunctiv al corpului și pe teoria meridianelor din Medicina Tradițională Chineză (MTC) inițiată de Paulie Zink, Paul Grilley și Sarah Powers.

Este sigur să spunem că unii oameni pot considera că practica yin yoga este destul de provocatoare, mai ales dacă sunt obișnuiți cu practica unui stil yang de asana, cum ar fi vinyasa, care vizează mușchii mai degrabă decât țesutul conjunctiv.

De ce este yin yoga o provocare? Multe dintre posturile caracteristice ale yin yoga par înșelător de simple, dar atunci când sunt ținute timp de trei până la cinci minute, o nouă profunzime apare în corp și mintea se poate lupta să rămână calmă. Acesta este motivul pentru care a devenit o completare atât de populară pentru stilurile viguroase de yoga, ca o meditație lentă și în mișcare.

 

Care sunt beneficiile?

Yin yoga oferă o multitudine de beneficii care vă pot ajuta să atenuați durerea și tensiunea, să vă ameliorați stresul și anxietatea și să vă îmbunătățiți starea generală de bine.

Practica de a menține o postură pentru o perioadă lungă de timp te învață să stai și să îți observi emoțiile, gândurile sau senzațiile fizice incomode, pe măsură ce apar.

Yin yoga aduce beneficii persoanelor care au experimentat traume sau burnout, oferind un spațiu sigur pentru a se reconecta la senzațiile din corp fără a fi copleșiți de acestea. Practica oferă ocazia de a experimenta gama de emoții pe care le respingem atât de ușor sau le ascundem de noi înșine.

 

 

Yoga restaurativă este o practică odihnitoare care se referă la încetinirea și deschiderea corpului prin întindere pasivă. Dacă iei un curs de restaurare, s-ar putea să nu te miști deloc, făcând doar câteva posturi pe parcursul unei ore.

Posturile restorative sunt posturi pasive susținute de elemente de recuzită, cum ar fi pături, suporturi, blocuri și curele, astfel încât să nu aveți nevoie de niciun efort muscular. Nu există niciun obiectiv de întindere sau întărire. Cu sprijinul recuzitei și al solului, exersăm eliberarea tensiunii musculare și mentale. Elementele de recuzită sunt acolo pentru a vă susține, pentru a vă susține și pentru a vă ajuta să vă odihniți într-un aliniere care preia solicitarea și stresul corpului și minții și permite oaselor să se relaționeze între ele într-un mod care transmite siguranță.

În general, posturile restorative bine sprijinite ne pot oferi experiența de a fi protejați, oferind în același timp oportunitatea de relaxare și întinerire profundă. Acest lucru permite, de asemenea, sistemului nostru nervos parasimpatic să inițieze răspunsul de relaxare - ceva care se întâmplă doar atunci când ne simțim cu adevărat în siguranță.

Yoga este promovată pe scară largă ca o practică fizică care poate îmbunătăți forța, stabilitatea și flexibilitatea, poate îmbunătăți funcția respiratorie și cardiovasculară și chiar poate atenua simptomele durerii cronice. Beneficiile yoga pentru sănătatea mintală sunt, de asemenea, bine documentate - de la reducerea stresului, anxietății și depresiei până la îmbunătățirea igienei somnului și a calității generale a vieții.

 

POSTURI YOGA CARE ÎNCURAJEAZĂ RELAXAREA, REVITALIZEAZĂ NIVELUL DE ENERGIE ȘI ATENUEAZĂ TENSIUNEA.

 

Supported Child’s Pose (Salamba Balasana)

Această postură ajută la stimularea sentimentelor de siguranță și securitate pentru a vă ajuta să vă relaxați profund.

Ce face: eliberează șoldurile, spatele și gâtul.

Chakre și meridiane influențate: chakra rădăcină, chakra sacrală, chakra celui de-al treilea ochi, meridianul stomacului/splinei

Salamba Balasana new

 

Low Lunge Pose (Anjaneyasana)

Ce face: întinde flexorii șoldului pentru a echilibra o mulțime de șezut zilnic și pentru a elibera tensiunea din partea inferioară a spatelui.

Chakre și meridiane influențate: chakra sacrală, meridianul rinichilor/vezicii urinare.

 Anjaneyasana suport

 

 

Butterfly Pose (Baddha Konasana)

Ce face: alungește țesuturile interioare ale coapselor, partea inferioară a spatelui, ischiobigiolarelor și flexorilor șoldului.

Chakre și meridiane influențate: chakra rădăcină, chakra sacrală, meridianul rinichilor/vezicii urinare, meridianul ficatului/vezicii biliare.

 Baddha Konasana meridian new

 

Sleeping Pigeon Pose (Eka Pada Rajakapotasana)

Ce face: Înmoaie șoldurile și flexorii șoldului exterior.

Chakre și meridiane influențate: chakra sacrală, chakra plexului solar, meridianul rinichilor/vezicii urinare, meridianul ficatului/vezicii biliare, meridianul stomacului/splinei

Eka Pada Rajakapotasana new

 

 

Seated Forward Bend (Paschimottanasana)

Ce face: Alungește întreaga linie din spate a corpului, ameliorează ischiochimbiolarele tensionate și relaxează sistemul nervos.

Chakre și meridiane influențate: chakra rădăcină, chakra sacrală, chakra inimii, meridianul rinichilor/vezicii urinare.

 Paschimottanasana suport new

 

Supported Fish Pose (Matsyasana)

Ce face: Deschide ușor liniile frontale ale pieptului, umerilor și gâtului.

Chakre și meridiane influențate: chakra plexului solar, chakra inimii, chakra gâtului, meridianul inimii/intestinelor subțiri, meridianul plămânilor/intestinului gros.

Matsyasana suport new

 

Banana Pose (Bananasana)

Ce face: eliberează compresia de-a lungul părților laterale ale cutiei toracice pentru a face mai mult spațiu pentru respirație, în timp ce prelungește țesuturile de-a lungul părților laterale ale taliei, pieptului și șoldurilor.

Chakre și meridiane influențate: chakra plexului solar, chakra inimii, meridianul inimii/intestinului subțire, meridianul plămânilor/intestinului gros.

Bananasana Yin pose new 

 

Savasana cu suport

Ce face: Ajută la relaxarea corpului și a minții.

Chakrele și meridianele influențate: chakra celui de-al treilea ochi, chakra coroanei.

 Supported Savasana

 

Legs Up The Wall Pose (Viparita Karani)

Ce face: Îmbunătățește circulația și poate ajuta la reducerea umflăturilor extremităților inferioare prin redirecționarea limfei și a altor fluide de la glezne, genunchi și organe pelvine către partea superioară a corpului și capului.

Chakre și meridiane influențate: chakra plexului solar, chakra gâtului, chakra celui de-al treilea ochi, chakra coroanei, meridianul vezicii urinare

Legs Up the Wall Pose

 

Supported Bridge Pose (Setu Bandha Sarvangasana)

Ce face: Poziția capului – gâtul flextat și capul sub inimă – activează baroreflexul, o reacție care suprimă sistemul nervos simpatic (luptă sau fugă) și ne mută în partea parasimpatică (odihnă și digerare). În partea parasimpatică, ne refacem și ne refacem energiile.

Chakre și meridiane influențate: chakra rădăcină, chakra sacrală,  chakra inimii, meridianul stomacului/splinei, meridianul rinichilor/ficatului.

supported bridge pose

yin yoga resorative yoga

Contactati-ne

+40722820427