Yoga pentru pierderea în greutate

 
Pierderea în greutate este unul dintre numeroasele beneficii ale yoga, o practică holistică care îți îmbunătățește calitatea vieții.
Yoga practicată regulat vă îmbunătățește sănătatea mentală și fizică.
Funcționează la fel de eficient ca un exercițiu aerobic, vă ajută să scăpați de kilograme în plus, vă reglează starea de spirit și ameliorează stresul.
Acest articol este un ghid pentru practicarea yoga zilnic.

 

Este Yoga bună pentru pierderea în greutate?
Da, yoga promovează pierderea în greutate la fel de mult ca și alte sesiuni de antrenament aerobic. Combinația de exerciții de respirație și yogasana are un impact pozitiv asupra metabolismului, reglează fluxul de sânge în organism și, de asemenea, ajută la pierderea în greutate.
Yoga este o alternativă viabilă, ieftină, neinvazivă la terapiile tipice de scădere în greutate, cu avantajele suplimentare ale îmbunătățirii stilului de viață pe termen lung și schimbărilor psihologice pozitive.
Yoga promovează pierderea în greutate în diferite moduri.
 
Beneficiile cheie ale yoga pentru pierderea în greutate:
  • Ajută la cultivarea Mindfulness: Practicarea yoga dezvoltă atenția și conștientizarea corpului. Acest lucru previne alimentația impulsivă, limitând astfel creșterea în greutate. De exemplu, alimentația atentă ajută la exercitarea controlului porțiunilor și a sta departe de alimentele nesănătoase. Practica regulată de yoga calmează, de asemenea, anxietatea, ceea ce duce la schimbări de comportament pentru a preveni consumul de stres.
  • Accelerează metabolismul: Hatha și pozițiile de yoga de putere precum salutul Soarelui și Bhastrika Pranayam ajută la accelerarea metabolismului, contribuind la o digestie mai bună. Acest lucru ajută la pierderea în greutate.
  • Arde calorii: Salutările la soare cu respirație intensivă sunt la fel de eficiente ca antrenamentele aerobice și ajută la accelerarea arderii caloriilor. Unele stiluri active de yoga precum Ashtanga Yoga, Power Yoga și Vinyasa Yoga previn, de asemenea, creșterea în greutate.
  • Arde grăsimea de pe burtă: Posturile de yoga reparatoare ajută la arderea grăsimilor abdominale dăunătoare lucrând asupra mușchilor de bază. Trikonasana și poziția Cobra sunt grozave la reducerea grăsimii din burtă superioară și inferioară.
  • Promovează formarea mușchilor slabi: Posturile de yoga, cum ar fi Boat pose, Plank pose, Chair pose și Bow pose lucrează pe fesieri, abdomen și ischio-jambieri, ajutându-vă să ardeți grăsimea, să întăriți mușchii și să promovați formarea musculară.
  • Crește flexibilitatea: Dacă practici yoga în mod regulat și pentru o perioadă lungă de timp, corpul tău va deveni extrem de flexibil. De asemenea, yoga îți tonifică corpul făcându-te să arăți slab și în formă.
 
Studiile efectuate în rândul diferitelor populații de diferite grupe de vârstă au concluzionat că yoga este benefică pentru pierderea în greutate, cu beneficii suplimentare.
Yoga practicată timp de 12 săptămâni combinată cu exerciții aerobice a avut un efect favorabil asupra markerilor morfologici și lipidici din sânge la persoanele de sex feminin.
Un studiu efectuat pe bărbați adulți a arătat o îmbunătățire a greutății, a procentului de grăsime corporală și a nivelului de stres.
Un studiu între femei supraponderale și obeze a arătat, de asemenea, rezultate similare.
S-a ajuns la concluzia că yoga cu o dietă cu restricții calorice a avut rezultate mai bune în comparație cu o dietă obișnuită cu restricții energetice și, prin urmare, mai utilă în controlul greutății pentru persoanele care urmează programe de scădere în greutate.
 
12 Posturi de yoga pentru pierderea în greutate
Mai jos vă prezentăm o listă de posturi de yoga pe care le puteți include în rutina de antrenament pentru pierderea în greutate în timp ce vă întăriți corpul:
1. Postura Bărcii:
boat yoga pose.png
Postura Boat (Barcă) sau Navasana este foarte eficientă pentru obținerea unui nucleu puternic. De asemenea, îmbunătățește metabolismul și reduce grăsimea de pe abdomen cu practica regulată. Atât bărbații, cât și femeile pot încerca această poziție pentru a îmbunătăți echilibrul, flexibilitatea și postura.
 
2. Postura Scândurii:
plank pose yoga.png
Postura Plank (scândură) pose sau Phalakasana, ajută la reducerea grăsimii abdominale și îmbunătățește rezistența nucleului și a umerilor. Acest lucru este, de asemenea, potrivit atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
 
3. Postura Luptătorului 1:
warrior 1 yoga pose.png
Postura Warrior 1 (Luptător 1) sau Virabhadrasana 1 este o poziție de yoga populară pentru începători, în special în rândul femeilor, pentru pierderea în greutate. Ajută la îmbunătățirea echilibrului și obținerea unei întinderi bune a mușchilor picioarelor și brațelor. Îmbunătățește forța de bază și crește arderea grăsimilor din regiunea abdominală.
 
4. Postura Luptătorului 2:
 warrior 2 yoga pose.png
Postura Warrior 2 (Luptător 2), cunoscută și sub numele de Virabhadrasana 2, este o variație a posturii Warrior 1. Este ușor de făcut și se numără printre cele mai bune ipostaze pentru pierderea în greutate. Cu o practică regulată, vă puteți aștepta la un abdomen plat. Funcționează pentru bărbați și femei și crește echilibrul, flexibilitatea și întărește mușchii de bază.
 
5. Postura Arcului:
bow pose.png
Postura Bow (Arc) sau Dhanurasana este excelentă pentru a crește arderea grăsimilor în zona abdominală. Funcționează prin întinderea mușchilor din jurul abdomenului, brațelor și picioarelor. Este o poziție de yoga intensă atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Este recomandabil să o faceți sub supravegherea unui expert.
6. Postura Scaunului:
chair pose.png
Postura Chair (postura scaunului) sau Utkatasana face minuni atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Vizează în principal picioarele, coapsele și mușchii genunchilor. Această postură ajută la îmbunătățirea metabolismului și accelerează arderea grăsimilor.
 
7. Postura Podului:
 bridge yoga pose.png
Postura Bridge (Podului) cunoscută și sub numele de Setu Bandha Sarvangasana, ajută la îmbunătățirea metabolismului și stimulează organele abdominale pentru o digestie îmbunătățită. Este grozav atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
 
8. Postura Cobrei
 cobra yoga pose bhujangasana.png
Postura Cobrei sau Bhujangasana oferă o întindere bună a mușchilor abdominali și ajută la reducerea grăsimii abdominale. Atât bărbații, cât și femeile pot include acest lucru în rutina lor. Evitați-o dacă sunteți însărcinată.
 
9. Postura Câinelui cu fața în sus
 upward facing dog yoga pose.png
Urdhva Mukha Svanasana, postura câinelui cu fața în sus întărește mușchii abdominali și arde grăsimea din jurul taliei. Atât bărbații, cât și femeile o pot face în mod regulat și pot beneficia de ea.
 
10. Postura Câinelui cu fața în jos:
downword facing yoga person.png
Această postură are mai multe beneficii. Cunoscută și sub numele de Adho Mukha Svanasana, funcționează asupra nucleului, mușchilor picioarelor, mușchilor brațelor, spatelui picioarelor și creierului, deoarece poziția îmbunătățește fluxul sanguin. Arde caloriile mai repede.
 
11. Postura triunghiului:
 traingle yoga pose.png
Postura Trikonasana sau postura Triunghiului angajează, de asemenea, mușchii de bază pentru a reduce depozitele de grăsime abdominală și promovează formarea și întărirea mușchilor pe picioare și brațe atât la bărbați, cât și la femei.
12. Postura Pisica-Vacă:
 cat cow pose.png
Postura Pisica-vacă sau Marjaryasana–Bitilasana ajută la eliberarea tensiunii din zonele gâtului și coloanei vertebrale, în timp ce arde grăsimea de pe abdomen la bărbați și femei.
 
Yoga are o gamă largă de posturi și variații care ajută corpul și mintea în moduri diferite.
O poți face fie dimineața, fie seara, în funcție de preferințele tale și de potrivire.
Un studiu sugerează că yoga îmbunătățește calitatea somnului atunci când se face seara, permițând menținerea greutății și îmbunătățind pierderea în greutate.
Pe de altă parte, yoga de dimineață, în principal salutările soarelui, îți stimulează metabolismul, ceea ce ajută la menținerea nivelului de zahăr pe tot parcursul zilei.
O dietă bine echilibrată cu practica regulată de yoga are beneficii extraordinare pentru sănătate atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
Cel mai bine este să îl includeți în regimul vostru de fitness sub supravegherea unui antrenor și nutriționist certificat care vă va sugera un plan cel mai potrivit stilului vostru de viață.

Contactati-ne

+40722820427