Colierul spiritual Mala

Mărgelele sunt folosite în diferite culturi și religii și sunt cunoscute sub diferite nume, cum ar fi mărgele de rugăciune, rozariu sau mărgele de meditație.
Peste două treimi din populația lumii folosește un anumit tip de mărgele de numărare ca parte a practicii lor spirituale. Utilizarea mărgelelor în rugăciune pare să fi apărut în jurul secolului al VIII-lea î.Hr. în India. Mărgelele au avut o influență și o importanță puternice în istoria omenirii. Cele mai vechi mărgele găsite până în prezent au aproximativ 42,000 de ani. Acestea au fost folosite de-a lungul istoriei noastre ca talismane pentru protecție, amulete pentru noroc, simboluri de statut pentru bogăție și autoritate, instrumente spirituale și religioase și ca formă de troc. Semnificațiile și utilizarea mărgelelor s-au schimbat semnificativ de-a lungul timpului - au fost folosite pentru a simboliza relațiile personale și culturale, puterea fizică, magică și supranaturală și viziunile culturale comune asupra lumii. Mala sunt adesea comparate cu rozariile catolice, de asemenea utilizate pe scară largă în aplicații religioase. Colierul Mala este un instrument care ne concentrează conștientizarea și concentrarea în timpul practicii spirituale, meditației, rugăciunii sau reflecției. De asemenea, dacă purtați mala pe tot parcursul zilei, servește ca un memento constant al intențiilor voastre.
 
Cum este conceput un colier Mala - semnificații
Mala sunt concepute în combinații armonioase și vindecătoare cu caracteristici specifice pentru a întruchipa potențialul creativ și a spori vibrațiile spirituale ale trezirii în jurul tău. Mala (colierele spirituale) susțin în mod tradițional viața spirituală și oferă un scut împotriva negativității. Un colier Mala conține de obicei 108 mărgele într-un șir și, de asemenea, există un ciucur decorativ la capătul șuviței, uneori împodobit cu diverse obicete și amulete.
 1. Numărul 108 are o semnificație foarte puternică în știința și spiritualitatea Indiei.
 2. Există 108 litere în alfabetul sanscrit!
 3. Matematicienii vedici au măsurat diametrul Soarelui pentru a fi de 108 ori mai mare decât diametrul Pământului, au măsurat distanța dintre Soare și Pământ pentru a fi de 108 ori diametrul Soarelui.
 4. În tradiția yoghină, găsim 108 texte sacre ale Upanișadelor, 108 locuri sfinte sacre din India și 108 puncte marma (asupresoare) pe corp.
 5. În tradiția bhakti yoga se povestesc despre 108 gopis dansând cu Krishna în Vrindavan și există 108 nume ale zeiței.
 6. În yoga tantrică, sunt descrise în tot corpul 108 linii de energie și toate converg și se conectează la chakra inimii.
 7. Unii maeștrii spirituali, cred că numărul unu îl reprezintă pe Dumnezeu, zero reprezintă umilința, iar opt reflectă simbolul infinitului.
 
Alte semnificații:
 • De 9 ori 12: Ambele numere s-au spus că au semnificație spirituală în multe tradiții. De 9 ori 12 este 108. De asemenea, 1 plus 8 este egal cu 9. Că 9 ori 12 este egal cu 108.
 • Puteri de 1, 2 și 3 în matematică: de la 1 la prima putere = 1; 2 până la a 2-a putere = 4 (2x2); 3 la 3a putere = 27 (3x3x3). 1x4x27 = 108
 • Numărul Harshad: 108 este un număr Harshad, care este un număr întreg divizibil cu suma cifrelor sale (Harshad este din sanscrită și înseamnă „mare bucurie”)
 • Dorințe: Se spune că există 108 dorințe pământești la muritori.
 • Minciuni: Se spune că există 108 minciuni pe care oamenii le spun.
 • Iluzii: Se spune că există 108 iluzii umane sau forme de ignoranță.
 • Chakra inimii: chakrele sunt intersecțiile liniilor energetice și se spune că există un total de 108 linii energetice care converg pentru a forma chakra inimii. Una dintre ele, sushumna duce la chakra coroanei și se spune că este calea către realizarea de sine.
 • Alfabetul sanscrit: Există 54 de litere în alfabetul sanscrit. Fiecare are masculin și feminin, shiva și shakti. 54 de ori 2 este 108.
 • Pranayama: Dacă cineva este capabil să fie atât de calm în meditație încât să aibă doar 108 respirații într-o zi, iluminarea va veni.
 • Upanișade: Unii spun că există 108 Upanișade, texte ale înțelepciunii înțelepților antici.
 • Sri Yantra: Pe Sri Yantra există marmas în care se intersectează trei linii și există 54 de astfel de intersecții. Fiecare intersecție are calități masculine și feminine, shiva și shakti. De 54 ori 2 este egal cu 108. Astfel, există 108 puncte care definesc Sri Yantra, precum și corpul uman.
 • Pentagon: Unghiul format din două linii adiacente într-un pentagon este egal cu 108 grade.
 • Marmas: Marmas sau marmasthanas sunt ca niște intersecții de energie numite chakre, cu excepția faptului că au mai puține linii de energie care converg pentru a le forma. Se spune că există 108 marme în corpul subtil.
 • Timp: Unii spun că există 108 sentimente, 36 legate de trecut, 36 legate de prezent și 36 legate de viitor.
 • 8 mărgele suplimentare: în cadrul unei practici de numărare a numărului de repetări ale mala, 100 sunt numărate ca terminate. Se spune că restul acoperă erori sau omisiuni.Se spune, de asemenea, că cele 8 sunt o ofrandă către Dumnezeu și Guru.
 • Chimie: În mod interesant, există aproximativ 115 elemente cunoscute pe tabelul periodic al elementelor. Cele mai multe dintre acestea, în jur sau mai mult decât numărul 100, există doar în laborator, iar unele doar pentru miimi de secundă. Numărul care există în mod natural pe Pământ este în jur de 100.
 • Astrologie: Există 12 constelații și 9 segmente de arc numite namshas sau chandrakalas. De 9 ori 12 este egal cu 108. Chandra este lună, iar kalas sunt diviziile dintr-un întreg.
 • Râul Ganga: râul sacru Ganga se întinde pe o longitudine de 12 grade (79 - 91) și o latitudine de 9 grade (22 - 31). 12 ori 9 este egal cu 108.
 • Planete și case: În astrologie, există 12 case și 9 planete. 12 ori 9 este egal cu 108.
 • Numele zeițelor: Se spune că există 108 nume de zeițe indiene.
 • Gopis de la Krishna: În tradiția de la Krishna, se spunea că există 108 gopis sau servitoare de serviciu ale lui Krishna.
 • 1, 0 și 8: Unii spun că 1 reprezintă Dumnezeu sau Adevărul superior, 0 reprezintă goliciunea sau completitudinea în practica spirituală și 8 reprezintă infinitul sau eternitatea.
 • Soare și Pământ: diametrul Soarelui este de 108 ori diametrul Pământului. Distanța de la Soare la Pământ este de 108 ori diametrul Soarelui.
 • Luna și Pământ: Distanța medie a Lunii de Pământ este de 108 ori diametrul Lunii.
 • Argintul și luna: în astrologie, argintul metalic se spune că reprezintă luna. Greutatea atomică a argintului este de 108.
 • Scară numerică: 1 din 108 și 8 din 108, atunci când se adună împreună este egal cu 9, care este numărul scării numerice, adică 1, 2, 3 ... 10 etc., unde 0 nu este un număr.
 • Meditații: Unii spun că există 108 stiluri de meditație.
 • Respirație: Tantra estimează numărul mediu de respirații pe zi la 21.600, dintre care 10.800 sunt energie solară și 10.800 sunt energie lunară. Înmulțirea 108 cu 100 este 10.800. Înmulțind 2 x 10.800 este egal cu 21.600.
 • Căi către Dumnezeu: Unii sugerează că există 108 căi către Dumnezeu.
 • Diviziuni mai mici: numărul 108 este împărțit, cum ar fi în jumătate, în al treilea, în sfert sau în al doisprezecelea, astfel încât unele coliere Mala să aibă 54, 36, 27 sau 9 mărgele.
 • Hinduism: se spune că 108 se referă la numărul zeităților hinduse. Unii spun că fiecare dintre zeități are 108 nume.
 • Islam: Numărul 108 este folosit în Islam pentru a se referi la Dumnezeu.
 • Jain: În religia Jain, 108 sunt virtuțile combinate a cinci categorii de sfinți, inclusiv 12, 8, 36, 25 și, respectiv, 27 de virtuți.
 • Sikh: Tradiția Sikh are un colier mala de 108 noduri legate într-un șir de lână, nu mărgele.
 • Budism: Unii budiști cioplesc 108 Buddha mici pe o nucă pentru noroc. Unii sună de 108 ori pentru a sărbători un nou an. Se spune că există 108 virtuți de cultivat și 108 pângăriri de evitat.
 • China: Budiștii și taoiștii chinezi folosesc coliere Mala ce conțin 108 mărgele, care se numesc su-chu, și au trei mărgele de divizare, deci Mala este împărțit în trei părți a câte 36 de mărgele. Astrologia chineză spune că există 108 stele sacre.
 • Etape ale sufletului: Se spune că Atman, sufletul sau centrul uman, parcurge 108 etape în călătorie.
 • Meru: Aceasta este o margea mai mare, nu face parte din cele 108. Nu este legată în secvența celorlalte mărgele. Este mărgeaua care încheie ciclul, cea care marchează începutul și sfârșitul unui colier de mărgele Mala.
 • Dans: Există 108 forme de dans în tradițiile indiene.
 • Suflete demne de laudă: există 108 calități ale sufletelor demne de laudă.
 
Utilizare Mala
Coliere Mala sunt de obicei utilizate în meditația japa pentru a număra mantre, rugăciuni, afirmații. Uneori sunt utilizate pentru a număra respirațiile sau pot fi folosite într-o meditație de recunoștință.
Utilizarea Mala se bazează pe un ciclu complet de 108 repetări, astfel încât practicantul să se poată concentra asupra sunetelor, vibrațiilor și semnificațiilor a ceea ce se spune. Un exemplu simplu și obișnuit de mantră sanscrită cântat adesea la sfârșitul unei clase de yoga ar fi:”om shanti shanti shanti”, care este o chemare pentru a ne conecta cu pacea interioară. Indiferent de semnificația numărului 108, este important ca să fie utilizată cu sinceritate, devotament, sentiment și o atenție deplină.
 
Utilizarea unui colier Mala este simplă, însă puternică. Urmați acești pași pentru a începe:
 1. Clarificați intenția practicii dvs. și alegeți intenția sau afirmația. În unele tradiții, vi se dă o mantră (sunet sacru);
 2. Găsiți un spațiu liniștit și stați într-o poziție confortabilă, cu sprijin pentru spate, dacă sunteți nou în meditație, cu ochii închiși. Vă recomandăm să nu vă culcați (puteți adormi);
 3. Respirați adânc pentru a vă concentra și observa viteza și profunzimea respirației. Nu controlați respirația - respirați natural câteva cicluri. Odată ce ați reușit să vă controlați respirația, puteți începe să vă concentrați pe practică;
 4. Concetrați-vă atenția asupra mantrei/intenției sau afirmației;
 5. Începeți cu prima mărgea de lângă Guru. Mărgeaua Guru, care este mai mare și reprezintă „profesorul/îndrumătorul”, este a 109-a mărgea din partea de jos a colierului Mala.
 6. Agățați ușor prima margea Mala pe degetul mijlociu sau inelar al mâinii. Așezați degetul mare pe mărgeaua Guru și folosiți-l pentru a număra fiecare mărgea mai mică, trăgând-o cu degetul mare spre dvs. în timp ce repetați mantra sau afirmația cu voce tare, în șoaptă sau în gând, vizualizând și menținând intenția;
 7. Mărgeaua Guru devine în cele din urmă ultima mărgea a meditației voastre și semnifică un moment pentru pauză și reflecție;
 8. Ținând mărgeaua Guru repetați mantra și folosiți momentul pentru a vă întări intenția.
 9. Dacă doriți să continuați, în loc să treceți peste mărgeaua Guru, pur și simplu inversați direcția și începeți din nou.
 10. La final, puteți să onorați Guru, să-i mulțumiți, să vă onorați pe sine pentru că v-ați acordat timp să de meditație, stat în liniște și regăsire. Ca afirmație, puteți utiliza o mantră bazată pe declarația „Eu sunt”. Pe fiecare margea, inspirați „Eu sunt” și expirați un cuvânt care întruchipează modul în care doriți să vă simțiți în acel moment. Poate fi ”abundent, puternic, răbdător, intuitiv etc.”. De asemenea, puteți utiliza pur și simplu un cuvânt, cum ar fi încredere sau dragoste.
 
Beneficiile utilizării unui colier spiritual Mala:
 1. Crește concentrarea asupra mantrei în timpul meditației.
 2. Este un instrument eficient și practic de numărare a mantrelor.
 3. Este modalitate ușoară de a ține evidența numărului de mantre recitate.
 4. Contactul fizic cu mărgelele din colierul Mala transmite puterile lor de vindecare inerente.
Meditația nu înseamnă eliminarea gândurilor. Mai degrabă este vorba despre crearea de spațiu între ele, permițându-ți să te conectezi cu Sinele tău superior. Unii oameni pot alege să poarte colierul Mala oar pentru a le reaminti să fie amabili sau să fie calmi. Fiecare persoană va avea propria sa conexiune cu mărgelele.
Mala ta este un ghid tactil în călătoria ta interioară. Ca orice practică, presupune atenție acordată, răbdare și disciplină. Vor fi zile mai dificile și zile mai ușoare. Alege ca la începutul fiecărei practici să renunți la judecata de sine atunci când îți rătăcește mintea. În schimb, tratează-te cu răbdare, grație și dragoste, așa cum ai face cu o ființă dragă ție!

Mala meditatie intuitie sanatate concentrare echilibru rabdare iubire rozariu implinire interioara

Contactati-ne

+40722820427