Asane benefice împotriva depresiei

Nu există nimic mai benefic decât liniștea, beatitudinea și relaxarea care pot veni după o sesiune bună de yoga.
De fapt, mulți practicanți de yoga pentru prima dată sunt surprinși de cât de ridicată este starea lor de spirit după o oră de yoga.
 
Unul dintre motivele principale pentru acest sentiment de înălțare este că exercițiile fizice cresc în mod natural nivelurile de serotonină din creierul nostru. Seratonina este un neurotransmitator care ne face sa ne simtim bine. Din păcate, este adesea deficitară la persoanele care suferă de tulburări depresive.
Cu toate acestea, yoga nu este ca alte forme de exerciții. De fapt, este nevoie de o abordare unică, relaxată a fitness-ului, care vine în contrast cu multe execrciții de antrenament optimiste, intense și moderne.
 
Ca atare, yoga nu numai că ajută la pomparea sângelui pentru a ne ridica starea de spirit, ci și simultan ne liniștește într-o stare de relaxare prin meditație și tehnici de respirație. Această abordare face din yoga o opțiune excelentă și pentru cei cu anxietate.
Beneficiile yoga pentru sănătatea mentală și fizică sunt cunoscute tuturor. Rezultatele unui studiu efectuat recent au descoperit că yoga poate îmbunătăți simptomele tulburării de anxietate generalizată. Aceasta este o afecțiune care se caracterizează prin nervozitate cronică și îngrijorare.

 

Iată cele mai benefice posturi de yoga pe care le putem exersa în mod regulat pentru a lupta împotriva depresiei:

balasana new
1. Balasana (Child Pose )
Calmează orice durere de gât, cap sau umeri, previne și reduce sentimentele de anxietate și depresie, reduce stresul, ajută la prevenirea și tratarea constipației, induce relaxarea coloanei vertebrale, ușurează și deschide șoldurile și are un efect calmant asupra sistem nervos.
Evitați Balasana dacă aveți o accidentare la genunchi. Dacă sunteți însărcinată, întindeți-vă picioarele mai larg și nu apăsați stomacul pe coapse. Dacă ați suferit o accidentare la umăr, menținerea brațelor lângă dvs. vă va oferi cel mai mult sprijin.
Halasana new
2. Halasana (Plough pose)
Halasana îmbunătățește postura reducând tensiunea pe spate. Când spatele este întins, are un efect liniștitor asupra creierului tău și reduce stresul. Această poziție este de mare ajutor pentru cei care suferă de dureri de cap și insomnie. Această poziție ajută, de asemenea, la întărirea mușchilor abdominali și a spatelui, împreună cu relaxarea sistemului nervos autonom.
Halasana nu trebuie practicată de: cei care suferă de probleme cu spatele, care au mușchii cervicali slăbiți sau răniți, picioarele slăbite, mușchii ischio-jambierii slabi. Femeile însărcinate sau femeile în timpul menstruației ar trebui să evite Halasana.
Setu Bandhasana
3. Setu Bandhasana (Bridge Pose)
Oferă putere mușchilor spatelui și ameliorează instantaneu spatele obosit. Întinde pieptul, zona gâtului și coloana vertebrală. Setu Bandhasana deschide plămânii, reduce problemele tiroidiene și ameliorează durerile de cap. Te face să te simți ușor și este ideală pentru persoanele care suferă de stres, anxietate și depresie.
Evitați să practicați această poziție dacă suferiți de leziuni la gât și la spate.
adho mukha svanasana
4. Adho Mukha Svanasana (Downward-facing dog Pose)
Tonifică nucleul, întărește oasele, lucrează partea din spate a picioarelor, îmbunătățește fluxul de sânge către creier, întărește brațele, îmbunătățește pozițiile corpului, re-aliniază coloana vertebrală.
Oferă o întindere bună a gâtului și coloanei vertebrale cervicale, eliberarând orice stres stocat în ele. Acest lucru ajută la reducerea anxietății și la calmare.
Evitați Adho Mukha Svanasana dacă suferiți de: sindrom de tunel carpian. sarcină tardivă. hipertensiune arterială sau probleme conexe, o accidentare la spate, brațe sau umeri.
Savasana
5. Savasana (Corpse pose)
Concentrându-vă pe expirații lungi și profunde, vă veți încetini ritmul cardiac și veți aduce un sentiment copleșitor de calm corpului. Această postură vă permite să absorbiți beneficiile practicii și să experimentați un sentiment profund de odihnă. Anxietatea este epuizantă, te epuizează atât fizic, cât și mental. Când intrăm în savasana, postura ne oferă șansa de a ne relaxa și de a ne recupera. Savasana calmează creierul și ajută la ameliorarea stresului și a depresiei ușoare.
Cu siguranță, nu se poate spune că această asana de yoga are contraindicații, dar cu siguranță se poate spune că este o postură yoga dificil de practicat și stăpânit. Cel mai bun mod de a spune ar fi că există unii oameni care s-ar putea să nu găsească această postură de yoga confortabilă.
Sukhasana The Easy Sitting Pose
6. Sukhasana  (Easy Pose)
Sukhasana este poziția clasică pentru meditație yoga, stând pe podea cu picioarele încrucișate și coloana vertebrală dreaptă. Deși mulți s-ar putea să nu o considere o postură de yoga, sukhasana poate fi de fapt un instrument puternic pentru a recâștiga încrederea de care avem nevoie pentru a face față anxietății, depresiei și stresului cronic.
Nu ar trebui practicată în caz de accidentări la genunchi, în caz de probleme cu sciatica sau afecțiuni sacrale.
Sarvangasana
7. Sarvangasana (Shoulderstand or Candle Pose)
Produce modificări favorabile ale capacității vasomotorii (care cauzează sau sunt legate de constricția sau dilatarea vaselor de sange) datorită schimbului crescut de sânge in partea superioară a corpului, in special in torace, gat si cap. Determină ameliorarea în caz de constipație, indigestie, dureri de cap, amețeli, nevrastenii, tulburări funcționale ale ochiului, urechii, nasului și gâtului precum și debilitate generală și sexuală. Produce efecte benefice ale presiunii gravitaționale asupra diferitelor organe ale corpului deasupra taliei, inclusiv asupra glandelor endocrine vitale. Ameliorează in caz de constipație, indigestie, cefalee, ameteli, nevrastenii. Tratează tulburările funcționale ale ochilor, urechilor, nasului și gâtului și debilitățile generale și sexuale. Este foarte eficientă pentru cresterea fluxului sanguin catre creier, crescând astfel claritatea mentală și echilibrând emoțiile..
Când este periculos să practicați această asana: dacă suferiți de hipertensiune arterială, dacă aveți vase de sânge slabe ale ochiului sau suferiți de glaucom sau detașarea retinei.
Uttanasana
8. Uttanasana (Standing Forward Fold Pose)
Postura super simplă, benefică pentru hipotalamusul nostru pentru a ne stimula glanda pituitară și a ne echilibra sistemul endocrin și sănătatea hormonală.
Această poziție face minuni pentru a elimina tensiunea de la gât, umeri și spate, în același timp direcționând fluxul de sânge către creier. Exersarea regulată a acestei posturi ne poate face să ne simțim grozav, inducându-ne o stare de calmitate și liniște.
Nu exersați, dacă suferiți de glaucom sau sciatică. Femeile însărcinate nu ar trebui să practice Uttanasana. Evitați acest lucru dacă aveți o leziune a spatelui inferior sau o leziune la articulația gleznei sau a genunchiului.
Ustrasana new
9. Ustrasana (Camel Pose)
Poate ajuta la eliberarea stresului și la îmbunătățirea circulației sângelui în organism. Îmbunătățirea circulației sângelui înseamnă o mai bună aprovizionare cu oxigen, care poate fi vindecator pentru mintea și corpul dumneavoastră.
În general, un spate slab sau un spate rănit s-ar putea să nu vă ofere sprijinul pentru a intra în poziție. O leziune a gâtului sau cineva cu spondilită ar trebui să evite cu siguranță această asana.
Ardha Chandrasana Half Moon Pose
10. Ardha Chandrasana (Half Moon Pose)
Concentrarea asupra stabilității în posturile de echilibrare, în special pe cele mai complexe, cum ar fi aceasta, este utilă pentru a îndepărta concentrarea de la minte și în corp. Este, de asemenea, o poziție de deschidere a inimii care deschide chakra inimii și promovează iubirea de sine și compasiunea. Când suntem depresivi, tendința naturală este ca organismul să se cocoșeze, așa că acest lucru funcționează invers și ne deschide spre a primi mai multă energie pozitivă și moduri de gândire.
Evitați această asana de yoga dacă suferiți de leziuni ale gâtului, coloanei vertebrale sau șoldului, ulcere sau hernie, dacă aveți tensiune arterială ridicată. Fiți foarte atenți când încercați această asana dacă aveți vertij.
Viparita Karani
11.  Viparita Karani (Legs Up The Wall Pose)
Aceasta este o postură profund liniștitoare, care poate fi deosebit de eficientă pentru relaxare înainte de culcare. Această asana este, de asemenea, grozavă pentru insomnie și somn perturbat - care este adesea un simptom al depresiei, anxietății și stresului. Ajută la promovarea relaxării prin redirecționarea circulației creierului și activează răspunsul de relaxare.
Persoanele cu afecțiuni oculare, cum ar fi glaucomul și detașarea retinei, nu ar trebui să practice. Nici cei cu hernii hiatale sau boli cardiace. Femeile nu ar trebui să practice inversiunile în timpul menstruației.

Contactati-ne

+40722820427