Asane benefice împotriva oboselii sau utile pentru o energizare rapidă

 
Uneori, efortul mental sau fizic neobișnuit, stresul și lipsa de somn ne pot obosi.
Epuizarea este o stare de oboseală constantă și slăbiciune care nu este ameliorată prin odihnă. Poate apărea din cauza stresului (emoțional, de muncă sau de altă natură), a factorilor stilului de viață, cum ar fi fumatul, alimentația necorespunzătoare, lipsa somnului sau a exercițiilor fizice, sau a unor afecțiuni medicale precum boli de inimă, diabet sau probleme cu tiroida.
 
Prevenirea în aceste cazuri necesită pur și simplu auto-observare este necesar să ne ascultăm organismul. Înseamnă să nu ne împingem corpul și mintea dincolo de limitel. Alteori înseamnă mersul pe jos sau munca fizică pentru a ne crește nivelul de energie.
Dacă nu se datorează unei afecțiuni de bază, oboseala poate fi gestionată cu ușurință prin îmbunătățirea dietei și prin includerea exercițiilor regulate în programul zilnic.
 
Unele posturi de yoga sunt excelente pentru a reduce oboseala și pentru a ajusta hormonul cortizol – care dacă este prea puțin ne poate distruge energia. Pe măsură ce nivelul de stres scade, nivelul de energie se îmbunătățește. Putem crește energia cu poziții de echilibrare și înclinări în spate.
 
Practicarea yoga vă crește energia, puterea, forța și rezistența, în timp ce întărește zonele slabe sau subactivate ale corpului.
Iată câteva posturi de yoga pentru a crește energia și a reduce oboseala.
Bhujangasana nou
1. Bhujangasana (Cobra Pose)
Întărește partea superioară a spatelui, gâtul, umerii și pieptul. De asemenea, întinde coloana vertebrală, îmbunătățind mobilitatea coloanei vertebrale a spatelui superior și mijlociu. Deschide 4 chakre din corp, reduce tensiunea, stresul și oboseala.
Persoanele cu hernie și probleme de spate trebuie să se abțină de la efectuarea acestei posturi.
 adho mukha svanasana
2. Adho Mukha Svanasana (Downward Facing Dog)
Are un efect foarte reparator și de întinerire asupra minții, corpului și spiritului. Calmează mintea și ameliorează durerile de cap, insomnia și oboseala. Practica regulată a Adho Mukha Svanasana tonifică mușchii corpului și ajută la pierderea în greutate. Un alt beneficiu al practicării Adho Mukha Svanasana este că crește circulația către creier.
Nu ar trebui să practicați adho mukha svanasana, dacă suferiți de sindrom de tunel carpian, sarcină întârziată, hipertensiune arterială sau probleme conexe, o leziune la spate, brațe sau umeri.
Dhanurasana
3. Dhanurasana (Bow Pose)
Întărește spatele în timp ce prelungește partea din față a corpului. Extinde mușchii măduvei spinării, formând astfel o coloană vertebrală robustă, promovând fluxul sanguin prin nervii din zonă. Crește nivelul de energie, alungând oboseala și letargia. Atenuează depresia, stresul, anxietatea, insuflând astfel curaj și liniștind mintea.
Vrikshasana 
4. Vrikshasana (Tree Pose)
Întărește mușchii extremităților inferioare din jurul genunchilor. Este o ipostaza de echilibrare, care necesita concentrare si atentie.
Ajută la ameliorarea stresului și a oboselii și întinde ușor coloana vertebrală, șoldurile, fesierii, ischio-jambierii și mușchii umerilor. Are capacitatea de a ajuta la ameliorarea durerilor de spate și gât dacă capul și trunchiul sunt susținute.
Câteva afecțiuni, cum ar fi vertij, migrenă, artrită la șolduri sau genunchi, antecedentele unei proteze de șold sau orice altă afecțiune care este contraindicată, ar trebui luate în considerare în timpul practicii vrikshasana.
Chakrasana Wheel Pose Yoga Asana
5. Chakrasana (Wheel Pose)
Energizează fizic și psihic. Are beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală. Ajută la întărirea brațelor, a coloanei vertebrale și a mușchilor picioarelor. Asana deschide, de asemenea, pieptul, plămânii și șoldurile. De asemenea, energizează corpul și ajută la clarificarea minții, ameliorează stresul, anxietatea, depresia și oboseala.
Femeile însărcinate nu trebuie să practice Chakrasana. Evitați această postură dacă aveți probleme grave cu coloana vertebrală.
Setu Bandhasana
6. Setu Bandhasana (Bridge Pose)
Ajută la atenuarea stresului, stimulează abdomenul, plămânii și tiroida, reduce oboseala, durerile de spate, durerile de cap și insomnia.
Deoarece se pune multă presiune pe gât, practicanții cu leziuni la nivelul gâtului sau cineva cu spondilită ar trebui să evite această ipostază. Nu mișcați și nu ajustați gâtul după ce ați intrat în această poziție, deoarece poate duce la o entorsă.
Sarvangasana 
7. Sarvangasana (Shoulder Stand pose)
Inversează efectul gravitației prin revitalizarea organelor pe măsură ce presiunea este eliberată din zonele inferioare ale corpului, stimulează toate sistemele digestive, nervoase, hormonale și endocrine ale corpului, îmbunătățind sănătatea noastră generală, reducând oboseala și atenuând insomnia.
Evitați această postură dacă suferiți de dureri severe de spate sau leziuni ale coloanei vertebrale sau dacă aveți spondilită.
Matsyasana 
8. Matsyasana (Fish Pose)
Această postură este distrugătorul tuturor bolilor. Ajută la controlul funcției hormonale din organism, eliberează tensiunea și induce relaxarea profundă. Această secvență energizează sistemul din interior spre exterior. Postura necesită echilibru, care accentuează concentrarea, precum și multe respirații profunde, care cresc aportul de oxigen pentru a ne ajuta să ne simțițim mai alerți.
Nu trebuie practicată de persoanele care suferă de tensiune arterială ridicată sau scăzută, care au leziuni la gât sau în orice parte a spatelui inferior sau mijlociu.
Tadasana 
9. Tadasana (Mountain Pose)
Această postură ajută la ameliorarea stresului și a oboselii și întinde ușor coloana vertebrală, șoldurile, fesierii, ischio-jambierii și mușchii umerilor. Are capacitatea de a ajuta la ameliorarea durerilor de spate și gât dacă capul și trunchiul sunt susținute.
Această postură de yoga nu poate fi benefică pentru cei cărora le este greu să stea mult timp cu picioarele apropiate. Cineva care suferă de migrenă severă sau amețeală ar considera că această postură reprezintă o provocare.
Upward Salute Pose
10. Urdhva Hastasana (Upward Salute pose)
Urdhva Hastasana întinde părțile laterale ale corpului, coloana vertebrală, umerii, axilele și burta. Tonifică coapsele, îmbunătățește digestia și ajută la ameliorarea anxietății și oboselii. De asemenea, ajută la crearea spațiului în piept și plămâni, ceea ce este terapeutic pentru astm și congestie.
Evitați să practicați această postură dacă aveți o entorsă în jurul umerilor și gâtului.

Contactati-ne

+40722820427