Yin & Restorative Yoga

yin yogaPrincipiile practicii yoga si diferențe
Stil Yang (Hatha, Vinyasa, Ashtanga, power yoga, acro-yoga): sunt importante aliniamentul și estetica posturii.
Stil Yin: musculatura este mai puțin implicată, utilizăm gravitația pentru a aplica un stretching pasiv asupra țesuturilor conjunctive (yin) ale corpului: fascii, tendoane, ligamente, articulații) aflate mai în profunzime și având elasticitate mai redusă decât țesutul muscular, având intenția de confort și relaxare de 80%.

Stil Restorative: utilizăm elemente de susținere pentru aproape întreaga greutate a corpului, având intenția de confort și relaxare de 100%. Menține postura un timp mai îndelungat ca să poata acționa asupra țesuturilor dure, plastice. Este importantă păstrarea calmului, interiorizării și nemișcării deoarece, dacă ne mișcăm, la nivel fizic, sângele este trimis către mușchi iar energia nu mai este utilizată pentru deschiderea țesuturilor conjunctive.

YIN YOGA
Yin Yoga este un stil lent al yoga ca exercițiu, care încorporează principii ale medicinei tradiționale chineze, cu asane (posturi) care sunt menținute pentru perioade mai lungi de timp. Pentru începători, asanele pot fi menținute de la 45 de secunde la două minute; mai mulți practicieni avansați pot rămâne într-o singură asană timp de cinci minute sau mai mult. Secvențele posturilor sunt menite să stimuleze canalele corpului subtil cunoscute sub numele de meridiane în medicina chineză și ca nadis în Hatha yoga.
Pozițiile Yin Yoga aplică un stres moderat pe țesuturile conjunctive ale corpului - tendoanele, fasciile și ligamentele - cu scopul de a crește circulația articulațiilor și de a îmbunătăți flexibilitatea. O abordare mai meditativă a yoga, obiectivele sale sunt conștientizarea tăcerii interioare și aducerea la lumină a unei calități universale, interconectante.

În timp ce practicile de Yoga Yang (Ashtanga, Vinyasa) vizează fizic mușchii „superficiali”, în Yin Yoga, vizăm țesuturile conective profunde ale corpului - ligamentele, articulațiile, oasele și rețelele de fascia profunde. O clasă Yin constă, de obicei, dintr-o serie de posturi pasive menținute până la 5 minute sau mai mult, care lucrează în principal partea inferioară a corpului - șolduri, pelvis, coapse interioare, coloana vertebrală inferioară. Aceste zone sunt deosebit de bogate în țesuturi conjunctive.
La nivel energetic, Yin Yoga îmbunătățește fluxul de energie și îmbunătățește fluxul de Qi în organe, totodată practica oferă și beneficii mentale și emoționale uriașe.

Pentru cine este Yin yoga?
Yin yoga este pentru tine dacă ești obosit și îți dorești energie sau ești prea stimulat și ai prea multă energie.
Lumea noastră ne bombardează cu stimuli  24 de ore din 24, păstrându-ne permanent mințile ocupate cu procesarea tuturor informațiilor care vin spre noi. Indiferent dacă informațiile sunt valoroase sau nu, mintea se ocupă de ele. În cele din urmă, ne obișnuim cu acest nivel de stimul și începem să-l dorim dacă lucrurile devin liniștite. Așadar, sfârșim căutând lucruri; nu contează ce, atâta timp cât vom completa golurile.
 
YIN YOGA și corpul
Yin Yoga funcționează pe țesuturile yin - cunoscute și sub numele de țesuturi conective.
Țesutul conjunctiv răspunde cel mai bine la o încărcare lentă și constantă, motiv pentru care ținem posturile mai mult timp.
Diferite posturi Yin Yoga stimulează și elimină blocajele din meridianele miofasciale ale corpului, care la rândul lor echilibrează organele și sistemele interne ale corpului. Yin Yoga impune mușchilor să se relaxeze în jurul țesutului conjunctiv, pentru a obține întinderea.

YIN YOGA și mintea
Menținerea golurilor creează spațiu pentru orice dorește să apară. Aceasta ar putea fi anxietate, tristețe de fericire, plictiseală ... orice emoție sau sentiment pe care îl suprimi cu toată oboseala din viața ta. Yin yoga îți oferă timp și spațiu pentru a permite scoaterea la suprafață a emoțiilor, gândurilor și sentimentelor păstrate în umbră. Este necesară multă energie pentru a menține lucrurile suprimate, astfel încât eliberarea pe care o simți prin a lăsa să iasă totul poate fi la fel de mare.

În general, în timpul unei clase de yoga Yin, veți fi încurajați să permiteți ca toate acele sentimente să fie acolo, dar să nu vă identificați cu ele. A le observa, dar a nu fi prins de ele.

RESTORATIVE YOGA
O yoga relaxantă cu întinderi profunde, meditative.
Resto Yoga este o practică care încearcă să încetinească și să vă deschidă corpul prin întindere pasivă. La o clasă restaurativă, se fac doar câteva posturi în decurs de o oră.
Este o experiență complet diferită de cele mai multe stiluri de yoga contemporane.
În timpul claselor de yoga restaurativă, mușchilor li se permite să se relaxeze adânc. Este un sentiment unic deoarece recuzita (pături, bolstere, pernuțe, block-uri), mai degraba decat muschii, este folosita pentru a va sustine corpul.
Clasele de Resto Yoga aduc o bună completare practicilor mai active și sunt un excelent antidot la stres.
De obicei, datorită relaxării foarte profunde a corpului, nu vă veți încălzi corpul așa cum ați face-o într-o clasă obișnuită de yoga.
Poate chiar să apară senzația de frig, de aceea, sala necesită o bună încălzire ce va fi suplimentată la nevoie și prin acoperirea cu pături.
După ce vă așezați într-o poză cu toate recuzitele, veți ține poziția pentru o perioadă lungă de timp, adesea până la zece sau douăzeci de minute.
Deși sunteți susținuți de recuzită, cu siguranță veți simți întinderea, ceea ce probabil vă va ajuta să vă păstrați atenți și veți continua să vă concentrați asupra respirației.

Contactati-ne

+40722820427