Asane pentru eliberarea de anxietate

 
Trecem prin momente în viață care ne fac să fim îngrijorați, stresați și foarte anxioși... atât de anxioși încât tiparele noastre de gândire sunt distorsionate sau devenim imobili și nu vrem să luăm măsuri.
În general, anxietatea este o tulburare care provoacă frică, îngrijorare, teamă și nervozitate.
Aceste emoții afectează și mai mult modul în care ne comportăm și, dacă sunt prelungite, ne pot afecta și fizic.
 
Anxietatea este tulburătoare și, în timp ce simptomele ușoare pot să nu aibă repercusiuni grave, anxietatea severă poate avea un impact major asupra vieții noastre de zi cu zi.
Practica yoga ajută la scăderea stresului și a anxietății prin eliberarea de endorfine, îmbunătățind modelul de somn și imaginea de sine.
Prin urmare, dacă practicăm yoga în mod regulat suntem mai puțin susceptibili să experimentăm stări de anxietate în comparație cu cei care nu o fac, deoarece beneficiile asanelor sunt cele mai puternice atunci când le practicăm în mod regulat.
 
În acest articol, vă ghidăm prin cele mai eficiente 10 ipostaze de yoga care ajută la atenuarea anxietății.
Ustrasana new
1. Ustrasana (camel pose)
Ustrasana poate elibera stresul și anxietatea și poate îmbunătăți circulația în întregul corp. Circulația corectă a sângelui înseamnă mai mult oxigen, ceea ce ajută la vindecarea minții și a corpului.
Nu trebuie să exersați această ppostură dacă ați suferit o accidentare sau suferiți de o afecțiune cronică la genunchi, umeri, gât sau spate. Nu vă forțați corpul în această postură înainte ca să fiți suficient de flexibili pentru a practica fără să vă solicitați prea mult.
Setu Bandhasana
2. Setu Bandhasana (bridge pose)
La fel ca Ustrasana, această asana permite, de asemenea, o mai bună circulație a sângelui în întregul corp. Partea frontală a coloanei vertebrale și a inimii se deschid, ajutând la calmarea minții și la reducerea stresului.
Oferă creierului un sentiment de pace și reduce anxietatea, tensiunea și tristețea, fiind o postură foarte calmantă și energizantă.        
Dacă suferiți de dureri de gât sau genunchi, ar trebui să evitați această asana. Această asana nu ar trebui să fie făcută de persoanele care au suferit accidentare la gât, spate sau la umăr. Femeile însărcinate pot face această asana, dar numai sub îndrumarea unui trainer.
Supta Baddha Konasana
3. Supta Baddha Konasana (Butterfly Pose)
Orice tip de anxietăți sau tensiuni, se pot îmbunătăți cu această asana. Orice tensiuni la nivelul mușchilor sunt atenuate și prin aceasta se pot vindeca insomnia. Această postură ajută la calmarea minții și la somnul ușor. Stresul asupra sistemului nervos este redus prin practicarea Supta Baddha Konasana.
Această postură de yoga întinde oarecum intens mușchii de sub coapse și trebuie practicată cu grijă, cu talia și gâtul rămânând drepte. Persoanele care suferă de sciatică nu ar trebui să practice.
paschimottanasana
4. Paschimottanasana (seated forward bend pose)
Această asana calmează anxietatea, durerile de cap și reduce oboseala. Induce relaxare completă, ne scapă de stres și ne îmbunătățește starea de spirit. Asana este perfectă pentru persoanele care tind să se simtă letargice și cu energie scăzută.
Această asana trebuie evitată dacă suferiți de astm, diaree sau probleme de dizenterie. Femeile însărcinate sau cele care doresc să rămână însărcinate trebuie să evite practicarea paschimottanasana. Dacă ați suferit recent o accidentare la spate, este important să practicați această asana sub îndrumarea de specialitate.
dandasana
5. Dandasana (staff pose)
Această asana ajută la dezvoltarea forței de bază. Poate părea ușor, dar poate fi foarte stimulant, deoarece respirația și antrenează corpul pentru a menține coloana verticală. Odată ce postura este eliberată, coloana vertebrală se relaxează și stresul este eliberat. Practicați această asana de bază pentru a ameliora anxietatea.
Dacă coapsele dor în timpul întinderii și provoacă, de asemenea, sciatică, sau dacă partea inferioară a spatelui nu oferă sprijin și este extrem de rigidă, atunci ar trebui să luați măsuri de precauție în timp ce practicați această postură.
utthita trikonasana
6. Utthita Trikonasana (extended triangle pose)
Această asana are o caracteristică interesantă - opoziția forței. Această caracteristică echilibrează două energii opuse și ajută la găsirea unei sinergie între ele. Răsucirea și întinderea pe care o implică ajută la deschiderea coloanei vertebrale și la eliberarea anxietății, oferind o stare emoțională mai stabilă.
Cei care suferă de hipertensiune nu trebuie să ridice brațele, ci să-și țină palmele pe șolduri. Cei cu umerii rigizi ar trebui să-și întindă treptat brațele în sus, în linie cu umerii sau să aducă brațele înainte și apoi să întindă brațele în sus. Cei cu hiperextensie a genunchilor nu trebuie să blocheze genunchii și ar trebui să încerce să angajeze mușchii gambei. Pentru cei cu leziuni la gât, priviți înainte (nu întoarceți capul pentru a privi în sus).
Sukhasana The Easy Sitting Pose
7. Sukhasana (easy pose)
Deși mulți s-ar putea să nu o considere o postură de yoga, poate fi de fapt un instrument puternic pentru a ne recâștiga încrederea de care avem nevoie pentru a face față anxietății, depresiei și stresului cronic.
Baza coloanei se conectează la pământ, ajutându-ne să ne simțim profund împămânțiți, simetria acestei posturi centrând-ne. Acești doi factori combinați ne ajută să depășim anxietatea, deoarece simțim că nimic nu ne poate dezechilibra.
Nu ar trebui practicată în caz de accidentări la genunchi, în caz de probleme cu sciatica sau afecțiuni sacrale.
adho mukha svanasana
8. Adho Mukha Svanasana (downward facing dog pose)
Această postură este destul de comună. Pe lângă faptul că ne prelungește coloana vertebrală și ne întărește brațele, umerii și picioarele, crește și fluxul de sânge către creier. Prin intensificarea circulației noastre în această zonă, putem experimenta mai multă energie și claritate mentală, ajutându-ne să facem față problemelor care ne provoacă stres sau anxietate.
Evitați Adho Mukha Svanasana dacă suferiți de: sindrom de tunel carpian. sarcină tardivă. hipertensiune arterială sau probleme conexe, o accidentare la spate, brațe sau umeri.
Uttanasana
9. Uttanasana (standing forward fold pose)
Această asana ne permite să ne coborâm capul sub nivelul inimii, determinând sângele să curgă mai degrabă în creier decât în picioare. Când se întâmplă acest lucru, oferă corpului și celulelor noastre un impuls de întinerire de oxigen, care ne calmează mintea și, ca rezultat, ameliorează anxietatea.
Exersarea regulată a acestei posturi ne poate face să ne simțim grozav, inducându-ne o stare de calmitate și liniște.
Nu exersați, dacă suferiți de glaucom sau sciatică. Femeile însărcinate nu ar trebui să practice Uttanasana. Evitați acest lucru dacă aveți o leziune a spatelui inferior sau o leziune la articulația gleznei sau a genunchiului.
balasana new
10. Balasana (child pose )
Previne și reduce sentimentele de anxietate și depresie, reduce stresul, ne poate ajuta să ne încetinim creierul și mintea, creând un sentiment de confort și auto-liniște.
Evitați Balasana dacă aveți o accidentare la genunchi. Dacă sunteți însărcinată, întindeți-vă picioarele mai larg și nu apăsați stomacul pe coapse. Dacă ați suferit o accidentare la umăr, menținerea brațelor lângă dvs. vă va oferi cel mai mult sprijin.
Savasana
11. Savasana (corpse pose)
Această poziție meditativă este excelentă pentru a ne controla mintea, eliberându-ne de stres, anxietate și depresie, invitând în același timp claritate în experiența noastră.
Deși latura fizică a lucrurilor este destul de ușoară, stăpânirea aspectului mental al acestei poziții poate fi o provocare. Cu toate acestea, cu o concentrare continuă asupra respirației noastre sau a unei mantre, vom debloca în cele din urmă stări profunde de calm și beatitudine.
Cu siguranță, nu se poate spune că această asana de yoga are contraindicații, dar cu siguranță se poate spune că este o postură yoga dificil de practicat și stăpânit. Cel mai bun mod de a spune ar fi că există unii oameni care s-ar putea să nu găsească această postură de yoga confortabilă.
Vrikshasana
12. Vrikasana (tree pose)
Este fundamentală în ameliorarea anxietății. Prin implementarea echilibrelor de bază în picioare, promovează concentrarea, focusarea și conștientizarea, cu intenția de a ne îndepărta mintea de anxietate și de a ne concentra atenția asupra eului nostru fizic.
Dacă ați suferit recent răni la picior, genunchi sau spate, evitați să efectuați această asana.
Viparita Karani
13. Viparita Karani (Legs Up The Wall Pose)
Aceasta este o postură profund liniștitoare, care poate fi deosebit de eficientă pentru relaxare înainte de culcare. Această asana este, de asemenea, grozavă pentru insomnie și somn perturbat - care este adesea un simptom al depresiei, anxietății și stresului. Ajută la promovarea relaxării prin redirecționarea circulației creierului și activează răspunsul de relaxare.
Persoanele cu afecțiuni oculare, cum ar fi glaucomul și detașarea retinei, nu ar trebui să practice. Nici cei cu hernii hiatale sau boli cardiace. Femeile nu ar trebui să practice inversiunile în timpul menstruației.
Practicați yoga în mod regulat pentru a elimina stresul și a deschide mintea.
Începerea unei practici zilnice cu aceste asane simple vă va ajuta să gestionați activitățile zilnice, fără stres și fără anxietate.
Odată ce mintea și corpul încep să se relaxeze, veți observa că veți dori să exersați zilnic!

Contactati-ne

+40722820427