Asane care reduc depozitele de grăsime de pe abdomen

 
Stilul nostru de viață nesănătos și obiceiurile alimentare, împreună cu lipsa exercițiilor fizice, au condus la un număr mare de cazuri de obezitate. Cea mai mare parte a grăsimii este stocată în jurul regiunii abdominale și este foarte greu de eliminat. Yoga este o metodă dovedită pentru reducerea grăsimii de pe abdomen, oferind un corp și o minte sănătoase.

Practicarea regulată de yoga ne întărește mușchii abdomenului, contribuind astfel la un abdomen mai plat. Putem practica yoga pentru a reduce grăsimea de pe burtă, asanele care necesită îndoire și răsucire ajutându-ne să scăpăm de orice acumulare de gaze care cauzează balonare.

Grăsimea viscerală este stocată în stomac și prezintă riscuri de apariție a multor boli, de aceea anumite asane de yoga ne vor ajuta să ardem aceste grăsimi și vor reduce grăsimea totală a corpului. Studiile au demonstrat că practicarea regulată de yoga timp de un an va ajuta la reducerea grăsimilor și a centimetrilor de pe talie.

 
Aceste poziții de yoga sunt benefice pentru eliminarea grăsimii abdominale și sunt utile pentru fitness și sănătate.
Chakrasana Wheel Pose Yoga Asana
1. Chakrasana (Yoga Wheel Pose)
Chakrasana sau poziția roții este un exercițiu minunat pentru reducerea grăsimii abdominale. Poate întinde mușchii abdominali și, de asemenea, poate debloca chakra inimii. Acesta este unul dintre cele mai bune exerciții de yoga pentru a reduce grăsimea de pe abdomen
Această asana este ideală și este una dintre cele mai eficiente asana de yoga pentru eliminarea grăsimii din stomac. Întinde mușchii stomacului și lucrează, de asemenea, pe partea superioară a corpului și pe spate, tonificând astfel regiunea abdomenului..
Femeile însărcinate nu trebuie să practice Chakrasana. Evitați această postură dacă aveți probleme grave cu coloana vertebrală.
Baddha Konasana Pose
2. Baddha Konasana (Yoga Cobbler’s Pose)
Este una dintre cele mai simple asane de yoga. Ajută la pierderea în greutate și poate fi efectuat și de începători. De asemenea, tratează o serie de afecțiuni, altele decât reducerea grăsimii abdominale. Stimulează mușchii abdominali și îmbunătățește digestia.
Evitați acest exercițiu dacă aveți o leziune inghinală. De asemenea, puteți plasa o saltea dedesubt pentru un sprijin suplimentar.
Navasana
3. Navasana (Boat Pose)
Este excelentă pentru tonifierea mușchilor abdominali. Poate îmbunătăți flexibilitatea și poate întări corpul. Aceasta este cea mai bună postură yoga pentru arderea grăsimii abdominale. Întărește și tonifică mușchii din adomen, practicarea regulată a acestei asane de yoga fiind foarte utilă în obținerea rezultatelor dorite.
Nu practicați această asana dacă sunteți însărcinată sau suferiți de probleme cronice ale coloanei vertebrale.
King Pigeon Pose kapotasana
4. Kapotasana (King Pigeon Pose)
Iată un alt exercițiu de yoga benefic pentru eliminarea grăsimii abdominale. Postura Kapotasana întinde zona abdominală și tonifică mușchii. Este o postură avansată care trebuie efectuată odată ce cunoașteți foarte bine cu posturile de bază.
Această postură este benefică în procesul arderii grăsimii în aproximativ toate regiunile corpului. De asemenea, lucrează coloana vertebrală și membrele făcându-le mai flexibile.
Persoanele cu probleme de tensiune arterială trebuie să se abțină de la practicarea acestei asane.
Shalabhasana The Locust Pose Yoga
5. Shalabhasana (Yoga Locust Pose)
Este un exercițiu excelent pentru coloana vertebrală, care poate lucra și asupra abdomenului. Poate întări mușchii abdomenului și ajută la arderea naturală a celulelor adipoase. Aceasta este una dintre cele mai bune posturi de yoga pentru eliminarea grăsimii de pe abdomen. Această postură pune multă presiune asupra stomacului, întinzând mușchii și ajutând la eliminarea grăsimilor din stomac prin încordarea mușchii din regiunea abdomenului.
Nu efectuați această asana dacă sunteți însărcinată sau suferiți de afecțiuni grave.
paschimottanasana
6. Paschimottanasana (Seated Forward Bend Pose)
Aceasta este o modalitate excelentă de a face exerciții pentru stomac, care sunt cu adevărat necesare pentru a arde excesul de grăsime din organism. Această asana este o tehnică excelentă de relaxare, care tonifică și întărește întregul corp.
Evitați această asana dacă aveți probleme de astm sau diaree.
Ustrasana new
7. Ustrasana (Camel Pose)
Postura ustrasana este un exercitiu yoga pentru reducerea grăsimii abdominale și pentru întărirea mușchilor abdominali. Tonifica zona abdominală, coapsele și brațele pentru îmbunătățirea flexibilității.
Va întări mușchii abdominali, ceea ce este esențial pentru a reduce grăsimea abdominală. Procedând astfel, va întări și coloana vertebrală, care cu timpul va deveni puternică și mai flexibilă.
Această poziție poate încorda mușchii gâtului. Așadar, practicați cu reținere această asana dacă aveți probleme legate de gât.
Bhujangasana nou
9. Bhujangasana (Cobra Pose)
Bhujangasana este o altă asana eficientă pentru reducerea grăsimii de pe abdomen. Este utilă în special pentru femei și ajută în pierderea în greutate postpartum. Acest exercițiu de întindere este ușor de efectuat chiar și pentru începători și este cel mai bun pentru reducerea grăsimii de pe abdomen în 15 zile.
Persoanele cu hernie și probleme de spate trebuie să se abțină de la efectuarea acestui exercițiu.
Sarvangasana
10. Salamba Sarvangasana (Shoulderstand Pose)
Sarvangasana este ideală pentru tonifierea mușchilor din abdomen, coapse și fese. De asemenea, îmbunătățește flexibilitatea și întărește coloana vertebrală.
Această postură de yoga are o poziție serioasă de răsucire, care va îmbunătăți digestia, curățând astfel depozitele de grăsime. Antrenează mușchii picioarelor și brațelor, ceea ce face posibilă construirea mai multor mușchi, facilitând astfel arderea excesul de grăsime.
Nu efectuați această asana dacă aveți tensiune arterială, diaree, menstruație și leziuni ale coloanei vertebrale.
Dhanurasana
11. Dhanurasana (Bow Pose)
Această asana ajută la reducerea grăsimii abdominale și este excelentă pentru combaterea grăsimii din jurul taliei. Poziția lucrează pentru tonifierea abdomenului. De asemenea, oferă o întindere bună spatelui, coapselor, brațelor și pieptului.    
Dhanurasana nu trebuie practicată de persoanele care suferă de hipertensiune arterială, hernie, colită, ulcer peptic sau afecțiuni cardiace. De asemenea, trebuie evitată de femeile însărcinate.
Pawanmuktasana
12. Pawanmuktasana (Wind-Relieving Pose)
Această asana întărește și tonifică mușchii abdomenului, picioarelor, brațelor și spatelui inferior. Ajută la digestie și la o mai bună circulație a sângelui.
Oricine suferă de migrene severe nu ar trebui să practice această asana, deoarece presiunea din jurul abdomenului va îngreuna respirația, provocând astfel presiune asupra capului. Persoanele cu hipertensiune sau hipotensiunea ar trebui să practice acest exercițiu sub îndrumare de specialitate.
Setu Bandhasana
13. Setu Bandha Sarvangasana (Bridge Pose)
Ajută la reducerea grăsimii de pe abdomen menținând puternici mușchii de susținere. Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale efectuării Setu Bandhasana includ o circulație îmbunătățită a sângelui și o digestie mai bună. Setu Bandha Sarvangasana întinde și gâtul, coloana vertebrală, pieptul și șoldurile.
Evitați această asana dacă aveți dureri sau disconfort la nivelul gâtului.
Alături de Yoga, consumul unei diete sănătoase joacă, de asemenea, un rol major în maximizarea beneficiilor. Alimente precum fructele proaspete, legumele, cerealele integrale, ceaiul verde, fructele de pădure, carnea slabă etc., pot ajuta la pierderea în greutate, fără a compromite nutriția. Puteți combina un set de aceste alimente în fiecare zi pentru o dietă sănătoasă.

Contactati-ne

+40722820427