Asane utile în combaterea afecțiunilor digestive

 
Procesul digestiv al fiecărei persoane este la fel de individual ca și personalitatea sa. Stilul de viață, obiceiurile alimentare ne influențează digestia.
Sistemul nostru digestiv lucrează pe tot parcursul zilei pentru a descompune alimentele pe care le consumăm și pentru a oferi energie.
 
Potrivit Ayurveda, cauza principală a tuturor tulburărilor constă în digestia proastă. De aceea este imperativ ca focul nostru digestiv să rămână puternic. Pentru ca alimentele pe care le consumăm să fie metabolizate eficient.
În caz contrar, indiferent de cât de sănătoase ar fi alegerile noastre alimentare, organismului nostru îi va fi greu să asimileze și să absoarbă nutrienții prezenți în ceea ce mâncăm.
Cu practica regulată de yoga, ne putem îmbunătăți digestia și sănătatea stomacului!
 
Iată câteva asane de yoga pentru un intestin mai puternic și o digestie îmbunătățită:
Naukasana
1. Naukasana (Boat pose)
Întărește mușchii abdominali, stimulează intestinele și digestia prin îmbunătățirea secreției de sucuri digestive.
Persoanele care suferă de oricare dintre aceste afecțiuni ar trebui să evite practicarea acestei asana: tensiune arterială ridicată sau scăzută, ulcer, dureri articulare, migrenă, insomnie, boli de inimă, astm.
paschimottanasana
2. Paschimottasana (Seated forward bend pose)
Masează organele abdominale și reduce grăsimea abdominală, ajută la ameliorarea constipației și ameliorează flatulența.
Modificați această poziție dacă ați suferit o accidentare la șolduri, ischiogambieri, partea inferioară a spatelui sau umeri. Deoarece această poziție comprimă abdomenul, este posibil să nu fie confortabilă pe stomacul plin.
Ustrasana new
3. Ustrasana (Camel pose)
Întinde stomacul, abdomenul și intestinele. Ustrasana este un exercițiu foarte bun pentru digestie, deoarece ameliorează constipația și îmbunătățește digestia.
În general, un spate slab sau un spate rănit s-ar putea să nu vă ofere sprijinul pentru a exersa această postură. Dacă aveți o leziune a gâtului sau spondilită ar trebui să evitați cu siguranță această asana.
Pawanmuktasana
4. Pawanmuktasana (Wind-relieving pose)
Întărește mușchii abdominali și îndepărtează problemele gastrointestinale. Masează intestinele și alte organe abdominale, ajută la pierderea în greutate, favorizează digestia și ameliorează constipația.
Oricine suferă de migrene severe nu ar trebui practice Pawanmuktasana, deoarece presiunea din jurul abdomenului va îngreuna respirația, provocând astfel presiune asupra capului.
Ardha Matsyendrasana
5. Ardha Matsyendrasana (Sitting half spinal twist pose)
Comprimă colonul de la dreapta la stânga, îmbunătățind digestia și ajutând la curățarea sistemului digestiv.
La comprimare fluxul de sânge către organele digestive este redus,  sângele nou intrând atunci când eliberăm colonul.
Dacă ați suferit o rănire recentă sau cronică la genunchi, șolduri sau spate, evitați să practicați această asana.
trikonasana
6. Trikonasana (Triangle pose)
Stimulează apetitul, îmbunătățește digestia, atenuează constipația, activează rinichii. Energizează organele abdominale, în special ficatul și tractul intestinal.
Nu ar trebui să fie efectuată de cei care suferă de dureri severe de spate, leziuni ale gâtului, amețeli sau vertij, deoarece este foarte ușor să vă pierdeți echilibrul în timp ce efectuați această postură.
Supta Matsyendrasana
7. Supta Matsyendrasana (Supine Spinal Twist pose)
Îmbunătățește funcționarea organelor abdominale, alinierea coloanei vertebrale, articulațiile la nivelul sacrumului, flexibilitatea coloanei vertebrale la partea inferioară a spatelui. Atenuează constipația și balonarea și susține digestia generală.
Dacă ați suferit o rănire recentă sau cronică la genunchi, șolduri sau spate, evitați să practicați această asana.
Bhujangasana nou
8. Bhujangasana (Cobra pose)
Această poziție îmbunătățește circulația și masează ușor organele pentru a promova peristaltismul intestinal.
Stimulează organele din abdomen, precum rinichii, ameliorează stresul și oboseala, deschide pieptul și ajută la curățarea căilor inimii și plămânilor, îmbunătățește circulația sângelui și a oxigenului, în special în regiunile coloanei vertebrale și pelvine, și îmbunătățește digestia.
Bhujangasana nu este recomandată celor care suferă de probleme severe de spate, legate de coloana vertebrală. De asemenea această poziție pune multă presiune pe abdomenul inferior și nu este recomandată femeilor însărcinate.
Dhanurasana
9. Dhanurasana (Bow Pose)
Este eficientă în pierderea greutății, îmbunătățește digestia și pofta de mâncare, ajută la tratarea și vindecarea obezitătii și problemelor gastrointestinale. Vindecă constipația și îmbunătățește circulația sângelui.
Dhanurasana nu trebuie practicată de persoanele care suferă de hipertensiune arterială, hernie, colită, ulcer peptic sau afecțiuni cardiace. De asemenea, trebuie evitată dacă sunteți însărcinată.
Savasana
10. Shavasana (Corpse pose)
Respirația conștientă ajută aerul să treacă prin intestine, ceea ce promovează o digestie sănătoasă. De asemenea, ajută la relaxarea mușchilor și reduce inflamația sistemului nervos care poate fi prezentă din cauza stresului zilei.
Cu siguranță, nu se poate spune că această asana de yoga are contraindicații, dar cu siguranță se poate spune că este o postură yoga dificil de practicat și stăpânit. Cel mai bun mod de a spune ar fi că există unii oameni care s-ar putea să nu găsească această postură de yoga confortabilă.
Jathara Parivartanasana new
11. Jathara Parivartanasana  (Belly Twist Pose)
Această postură este benefică pentru stimularea agni, focul nostru digestiv. Combinația de răsucire cu ridicarea picioarelor energizează și întărește zona abdominală, stimulând sistemul nervos și hrănind organele digestive cu flux de sânge proaspăt.
Această poziție de yoga este bună pentru stomac, dar trebuie efectuată cu anumite precauții pentru a evita orice impact negativ:
1. Postura nu trebuie exersată de persoane care au suferit sau sunt în curs de recuperare după leziuni ale cutiei toracice, coloanei vertebrale, șolduri, genunchi, gât și umeri.
2. Este interzis femeilor însărcinate. După sarcină se va face sub îndrumare.
3. Persoanele cu artrită de șolduri sau spate trebuie să folosească un sprijin adecvat și trebuie să facă acest lucru sub îndrumare.

Contactati-ne

+40722820427