Asane care îmbunătățesc funcțiile renale

 
Rinichii îndeplinesc funcția vitală de purificare a sângelui prin filtrarea deșeurilor din acesta.
 
De asemenea, ajută la funcționarea sistemului urinar, la secreția de hormoni și la menținerea nivelului tensiunii arteriale în organism. Rinichii au și funcția suplimentară de homeostazie sau de menținere a nivelului de acid și baze din organism. În mod clar, rinichii sunt unul dintre cele mai vitale organe din organism și ar trebui îngrijiți.
Obiceiurile alimentare și de băut și stilul de viață ar putea afecta rinichii. Afecțiunile renale duc la insuficiență renală și necesită fie dializă renală, fie chiar transplant de rinichi.
 
Terapia yoga este eficientă în îmbunătățirea funcțiilor rinichilor și poate fi de mare ajutor fie pentru a reduce, fie pentru a preveni afectarea rinichilor. Prin urmare, ar îmbunătăți sănătatea generală a acestui organ vital.
Printre alte beneficii, yoga controlează nivelul de stres, care este cheia pentru îmbunătățirea sănătății generale. Practica regulată și activă a asanelor poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli renale cronice.
 
Următoarele asane yoga ajută la prevenirea problemelor renale.
Vajrasana Thunderbolt Pose
1. Vajrasana (diamond/thunderbolt pose)
Exersarea posturii vajrasana împiedică fluxul de sânge în partea inferioară a corpului - coapse și picioare. Promovează o bună digestie și ajută la funcționarea ficatului. Printre multe dintre beneficiile sale, ajută la ameliorarea stărilor de sciatică, problemelor nervoase și indigestiei.
Aceasta este singura postură care poate fi făcută pe stomacul plin. De fapt, ar trebui făcut imediat după masă. Evitați să faceți acest lucru în cazul în care ați suferit o accidentare la picior sau la genunchi.
Sphinx Pose Salamba Bhujangasana
2. Salamba Bhujangasana (sphinx pose)
Această poziție îmbunătățește circulația sângelui și oferă rinichilor un masaj blând, stimulând glandele suprarenale.
Nu ar trebui să fie practicat de cei care au suferit o leziune a pieptului, coastelor sau gâtului. Cei care au suferit recent o intervenție chirurgicală la torace sau gât, ar trebui să evite această asana. Salamba Bhujangasana nu ar trebui să fie practicată de femeile însărcinate.
Ardha Matsyendrasana
3. Ardha Matsyendrasana (sitting half spinal twist pose)
Este o întoarcere profundă, reparatoare, care este atât întăritoare, cât și întineritoare. Întregul trunchi se răsucește în poziție, ceea ce îmbunătățește circulația, ajută la digestia și îmbunătățește mobilitatea coloanei vertebrale.
Îndepărtează toxinele din organe pe măsură ce ne răsucim, stimulând rinichii și ficatul. Când răsucirea este eliberată, sângele proaspăt și curat intră în aceste organe, furnizând celulelor nutrienți și oxigen.
Persoanele cu disconfort semnificativ de spate sau gât ar trebui să facă exerciții cu grijă și sub supraveghere constantă. Cei care suferă de probleme cu organele interne pot găsi această poziție provocatoare și inconfortabilă. Femeile însărcinate ar trebui să o evite, deoarece ar putea pune presiune asupra copilului.
Bhujangasana nou
4. Bhujangasana (cobra pose)
Bhujangasana contractă mușchii abdominali, îmbunătățește funcționarea rinichilor si stimulează sistemul urinar. De asemenea stimulează organele abdominale, eliberează organismul de stres și oboseală și întărește imunitatea.
Această asana trebuie evitată de personale care au suferit de leziuni recente sau cronice la spate, brațe sau umeri, o intervenție chirurgicală abdominală sau de femeile însărcinate.
paschimottanasana
5. Paschimottanasana (seated forward bend pose)
O îndoire înainte, cum este paschimottanasana, încurajează circulația liberă a respirației, stimulează rinichii și alte organe digestive.
Modificați această poziție dacă ați suferit o accidentare la șolduri, ischiogambieri, partea inferioară a spatelui sau umeri. Deoarece această poziție comprimă abdomenul, este posibil să nu fie confortabilă pe stomacul plin.
Setu Bandhasana
6. Setu bandha sarvangasana (bridge pose)
Stimulează organele abdominale. De asemenea, ajută la menținerea hipertensiunii arteriale sub control și ameliorează organismul de stres.
Deoarece se pune multă presiune pe gât, practicanții cu leziuni la gât sau cineva cu spondilită ar trebui să evite această ipostază. Nu vă mișcați și nu ajustați gâtul după ce ați intrat în această postură, deoarece poate duce la o entorsă.
Merudandasana
7.  Merudandasana (balancing bear pose)
Dacă rinichii nu funcționează corect, este posibil să nu poată elimina fluidele suplimentare din organism, ceea ce poate duce la umflarea limfei. De asemenea, este probabil să ne simțim letargici. Merudandasana tonifică organele abdominale, în special rinichii. Postura asigură funcționarea corectă a sistemului digestiv, iar deșeurile corporale sunt eliminate eficient.
Evitați această postură dacă ați suferit o accidentare la nivelul spatelui, aproape de sacrum sau dacă vă recuperați după o leziune la nivelul spatelui, legată de sacrum sau coloana inferioară.
Dhanurasana
8. Dhanurasana (bow pose)
Rinichii noștri funcționează ca o sită și filtrează toxinele din sânge. Orice tulburare a rinichilor dezechilibrează întregul organism. Întinderi precum dhanurasana servesc ca măsură preventivă, deoarece ajută la îmbunătățirea sănătății rinichilor și ajută la dezvoltarea rezistenței împotriva problemelor viitoare.
Dhanurasana nu trebuie practicată de persoanele care suferă de hipertensiune arterială, hernie, colită, ulcer peptic sau afecțiuni cardiace. De asemenea, trebuie evitată dacă sunteți însărcinată.
Naukasana
9. Naukasana (Boat Pose)
Naukasana este esențială pentru menținerea sănătății pancreasului, ficatului și rinichilor. Poziția optimizează funcționarea acestor trei organe. Rinichii și ficatul sunt importanți pentru curățarea organismului, în timp ce pancreasul este responsabil de reglarea zahărului din sânge.
Persoanele care suferă de oricare dintre aceste afecțiuni ar trebui să evite practicarea acestei asana: tensiune arterială ridicată sau scăzută, ulcer, dureri articulare, migrenă, insomnie, boli de inimă, astm.
Ustrasana new
10. Ustrasana (camel pose)
Ajută la prevenirea și eliminarea pietrelor la rinichi. Dacă aveți pietre la rinichi, această postură va ajuta la reducerea acestora și a simptomelor lor. Practicând această postură, oxigenul nou, proaspăt este trimis către rinichi; prin urmare, rinichii sunt detoxificati. În general, un spate slab sau un spate rănit s-ar putea să nu văi ofere sprijinul pentru a intra în poziție. O leziune a gâtului sau cineva cu spondilită ar trebui să evite cu siguranță această asana.
Uttanpadasana Raised Leg Pose
11. Uttanpadasana (the raised leg pose)
Uttanpadasana este excelentă pentru întărirea mușchilor abdominali, picioarelor, gambelor, spatelui inferior și a regiunii pelvine. Permițând mai multă mișcare în mușchii abdominali, contribuie la îmbunătățirea funcțiilor pancreasului, ficatului și rinichilor.
Leziunea oricăruia dintre mușchii, cum ar fi ischiochibial, cvadriceps, gluteus maximus, aductori (coapse) este contraindicată, de aceea cel mai bine este să fie evitată. Dacă cei care practică se recuperează după o intervenție chirurgicală, atunci trebuie să se abțină de la exersa această postură.
Padahastasana
12. Padahastasana (hand under foot pose)
Deoarece Padahastasana masează organele abdominale, în special splina, ficatul, vezica biliară, pancreasul, uterul și rinichii, ajută nu numai la eliminarea tulburărilor acestor organe, ci și la prevenirea toxicității și apariției altor probleme.
Orice fel de leziune a articulațiilor, cum ar fi: gâtul, umerii, coloana vertebrală, șoldurile sau genunchii este o contraindicație, de aceea trebuie evitată practicarea padahastasana. Dacă ați suferit orice vătămare a mușchilor șoldurilor, spatelui, picioarelor, umerilor sau gâtului, trebuie să luați măsuri de precauție și să practicați în siguranță.
Navasana
13. Paripurna Navasana (Full Boat Pose)
Paripurna Navasana ajută la îmbunătățirea digestiei și întărește sistemul digestiv și organele abdominale. Prin echilibrarea funcțiilor Apana Vayu, asana ajută la activarea glandelor prostatei, rinichilor și întărește sistemul reproducător.
Evitați această posturp dacă suferiuți de orice afecțiune cronică a spatelui sau a abdomenului. Femeile care au menstruație și care sunt însărcinate nu ar trebui să practice această asana. Regiunea abdominală nu trebuie să preia nicio persiune în timpul ciclului menstrual sau al sarcinii. Persoanele în vârstă pot face această asana cu picioarele pe perete sau pe scaun ca o variantă.
Urdhva Dhanurasana
14. Urdhva Dhanurasana (wheel pose)
Urdhva Dhanurasana întinde organele din stomac, stimulând circulația și crescând funcționarea organelor.
De asemenea, masează rinichii și stimulează glandele suprarenale, ceea ce ne face să ne simțim mai energici și mai vii. Este o postură cu o multitudine de beneficii care merita efortul!
Femeile însărcinate nu ar trebui să practice această asana. Nu practicați această asana dacă suferiți de tensiune arterială scăzută sau crescută, o hernie, senzații dureroase în zona inferioară a spatelui, insomnie, dureri de cap, migrene și leziuni la nivelul gâtului. Cel mai bine este să evitați această asana dacă ați suferit recent o intervenție chirurgicală abdominală.
Prasarita Padottanasana
15. Prasarita Padottanasana (wide legged forward bend pose)
Răsucirea trunchiului masează organele abdomenului, inclusiv ficatul, rinichii și splina. Aceasta curăță și tonifică organele, îmbunătățind capacitatea acestora de a elibera toxine. De asemenea, ajută la îmbunătățirea și reglarea digestiei și metabolismului.
Ar trebui să evitați prasarita padottanasana, indiferent de vârstă, dacă suferiți de artrită la genunchi, șolduri sau umeri. Și cei cu fibromialgie ar trebui să evite acest lucru, deoarece presiunea asupra mușchilor poate duce la durere.
 
Yoga menține organele interne sănătoase, echilibrează diferitele sisteme din corp și controlează eficient stresul corpului și minții.
Unele dintre asane și pranayame de yoga facilitează ritualurile interne de curățare care asigură eliminarea toxinelor din organism.
Acest lucru asigură, de asemenea, că sângele curge în diferite părți ale corpului, păstrându-l proaspăt și energic.

Contactati-ne

+40722820427