Asane benefice pentru plămâni

Respirația este forța de care depinde viața noastră.
 
Cel mai bun mod de a ne menține plămânii sănătoși este Yoga, care ne poate ajuta să reducem nivelul de stres și îmbunătățește eficiența plămânilor făcându-i mai puternici.
 
Există multe exerciții de respirație pe unii le practică, dar cele mai eficiente sunt asanele de yoga care îmbunătățesc plămânii. Practicând yoga zilnic ne poate ajuta să ne întărim mintea și corpul, unele asane de yoga crescând capacitatea pulmonară și îmbunătățind respirația.
Yoga îmbunătățește capacitatea plămânilor și îi întărește, exercițiile de yoga de respirație putând ajuta la curățarea mucusului din căile respiratorii. Cel mai bun moment pentru a face aceste exerciții de yoga este înainte de răsăritul soarelui, deoarece ne ajută să ne mențineț energici, pozitivi și activi pentru restul zilei.
 
Mai jos vă prezentăm 5 asane de yoga pentru îmbunătățirea sănătății plămânilor:
Dhanurasana
1. Dhanurasana (Bow Pose)
Întinde mușchii gâtului, umerilor, brațelor și picioarelor, întărind astfel zonele respective. Este considerat a fi un exercițiu bun pentru cei cu afecțiuni toracice sau respiratorii, cum ar fi astmul, deoarece extinde pieptul și crește capacitatea de respirație a plămânilor.
Dhanurasana nu trebuie practicată de persoanele care suferă de hipertensiune arterială, hernie, colită, ulcer peptic sau afecțiuni cardiace. De asemenea, trebuie evitată dacă sunteți însărcinată.
Hasta Uttanasana
2. Hasta Uttanasana (Raised arms yoga Pose)
Hasta uttanasana sau poziția brațelori ridicate este o postură excelentă pentru a întinde și a tonifica mușchii brațelor și abdomenului. Deschide pieptul și cutia toracică, crescând capacitatea plămânilor și stimulând aportul de oxigen. Această asana ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei.
Femeile care sunt însărcinate ar trebui să evite practicarea acestei poziții, deoarece organele interne sunt strânse cu mușchii abdominali comprimați.
Ustrasana new
3. Ustrasana (Camel Pose)
Deschide șoldurile, întinzând flexorii adânci ai șoldului, întinde/întărește umerii și spatele, extinde regiunea abdominală, îmbunătățind digestia și eliminarea. De asemenea, îmbunătățește postura.
În general, un spate slab sau un spate rănit s-ar putea să nu vă ofere sprijinul pentru a intra în postură. O persoană care suferă de o leziune a gâtului sau cineva cu spondilită ar trebui să evite cu siguranță această asana.
Bhujangasana nou
4. Bhujangasana (Cobra pose)
Întărește coloana vertebrală, întinde pieptul, umerii și abdomenul, tonifică fesele, stimulează organele abdominale, ajută la ameliorarea stresului și a oboselii, deschide inima și plămânii, calmează sciatica și este terapeutic pentru astm.
Bhujangasana nu este recomandată celor care suferă de probleme severe de spate, legate de coloana vertebrală. De asemenea această poziție pune multă presiune pe abdomenul inferior și nu este recomandată femeilor însărcinate.
Matsyasana
5. Matsyasana (fish pose)
Matsyasana sau postura peștelui face ca spatele să se arcuiască într-un mod care crește circulația sângelui în glanda tiroidă. Această postură de yoga poate ajuta la creșterea aportului de oxigen și, de asemenea, la creșterea circulației sângelui. Menține multe tulburări respiratorii la distanță și încurajează o mai bună funcționare a plămânilor și a inimii.
Nu trebuie practicată de persoanele care suferă de tensiune arterială ridicată sau scăzută, care au leziuni la gât sau în orice parte a spatelui inferior sau mijlociu.
Sukhasana The Easy Sitting Pose
6. Sukhasana (Cross-Legged Sitting Pose)
Sukhasana yoga este o practică excelentă pentru a stimula fluxul sanguin și, de asemenea, pentru a promova funcția pulmonară. Face mușchii plămânilor puternici și ajută, de asemenea, la dezvoltarea concentrării.
Persoanele care se confruntă cu dureri de spate nu ar trebui să rămână în această postură mai mult de 5 minute. Celor care suferă de artrită severă le va fi greu să stea pe podea, deoarece ar exista prea multă presiune la nivelul genunchilor.
Ardha Matsyendrasana
7. Ardha Matsyendrasana (Sitting Half Spinal Twist Pose)
Ardha matsyendrasana este un exercițiu de yoga puternic și unul dintre cele mai bune exerciții de yoga pentru plămâni. Deschide pieptul și extinde aportul de oxigen în plămâni. De asemenea, ajută la ameliorarea durerii și a tensiunii la spate și relaxează mușchii spatelui.
Persoanele care suferă de dureri severe de spate sau gât ar trebui să exerseze cu prudență și sub supraveghere atentă. Cei cu probleme de hernie de disc ar trebui să evite complet această postură. Cei cu probleme ale organe interne pot găsi această poziție dificilă și dureroasă.
trikonasana
8. Trikonasana (Triangle Pose)
Ajută la extinderea cavităţii toracice. Scapă de toate toxinele din plămâni și din organism pentru o bună funcționare.
Este, în general, considerată un exercițiu bun de încălzire pentru a îmbunătăți sănătatea generală. Nu ar trebui să fie efectuată de cei care suferă de dureri severe de spate, leziuni ale gâtului, amețeli sau vertij, deoarece este foarte ușor să vă pierdeți echilibrul în timp ce efectuați această poziție.
Chakrasana Wheel Pose Yoga Asana
9. Chakrasana (Wheel Pose)
Chakrasana este o asana grozavă pentru a vă stimula energia și vitalitatea. Întinde umerii, întărește coloana vertebrală, picioarele și mușchii abdominali. Pieptul se dilată, iar plămânii primesc mai mult oxigen - acest lucru face ca poziția să fie deosebit de benefică pentru pacienții cu astm.
Cei cu dureri de spate, sindrom de tunel carpian, hipertensiune arterială sau răni la umăr ar trebui să evite chakrasana, precum și femeile care se află în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.
Kapalbhati Pranayama Yoga
10. Kapalbhati Pranayama
Această tehnică de respirație implică „exhalare activă și inhalare pasivă” și ajută la corectarea circulației sanguine scăzute în organism. De asemenea, destresează mintea. Mărește capacitatea plămânilor și îi întărește. Kapalbhati este cunoscută pentru efectele sale benefice în eliminarea toxinelor.
Nu practicați această tehnică pranayama pe cont propriu, fără îndrumare de specialitate.
Este contraindicată persoanelor cu tensiune arterială crescută sau scăzută, boli de inimă, hernie, ulcer gastric, epilepsie, vertij, migrene, sângerări nazale semnificative, detașare de retină, glaucom, antecedente de accident vascular cerebral și pentru orice persoană care a suferit recent intervenții chirurgicale abdominale.
 
Acestea sunt cele mai bune asane de yoga pentru plămâni pe care le puteți încerca din confortul casei dvs. Cea mai bună parte este că aceste asane nu sunt prea complexe, ceea ce le face ușor de urmat și practicat. Practicarea regulată a acestor exerciții de yoga pentru plămâni vă va oferi plămâni curați și o sănătate îmbunătățită.

Contactati-ne

+40722820427