• Acasa
  • GHID DE SĂNĂTATE
  • Cristale
  • CALCIT – piatra care amplifică încrederea și curajul

CALCIT – piatra care amplifică încrederea și curajul

calcit
Mental: mărește  creativitatea, memoria, clarifică mentalul, aduce întelepciune;
Emoțional: aduce securitate, relaxare, calm, bucurie, iluminare, curaj, odihnă după perioade de stres, reduce stresul și teama; recomandat celor care și-au pierdut încrederea în ceilalți și în propria persoană;
Energetic: protecție energetică, echilibrează chakrele în funcție de culoarea cristalului: 3(brun-roșcat), 4(verde, roz), 5(albastru), 7(alb); calcitul transparent (clar) poate deschide și echilibra toate chakrele;
Atitudinal: ajută la transformarea intenției în faptă, îi ajută pe cei care nu mai au curaj să-și stabilească noi țeluri ;
Fizic: benefic în caz de infecție, bun pentru rinichi, pancreas, splină, aparat excretor și digestiv, circulația sanguină, șira spinării, oase și articulații, eliberează calcemia, ajută la eliminarea toxinelor din organism, în cazul durerilor de spate, în cazul decalcifierilor și fracturilor;
Spiritual: conferă iluminare
 
VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
Calcit Negru
- ajută utilizatorul să vadă clar adevărul, indiferent care este acesta. Ca orice piatră neagră, poate fi folosită la sfârșitul meditației pentru împământare.
Calcit Albastru
- este o piatră de vindecare atunci când este purtat pe corp. Este un bun analgezic fiind recomandat pentru durerile de tot felul. Elimină blocajele, echilibrează starea emoțională și poate fi folosit în ritualurile de purificare.
Brun, Auriu sau Galben
- ajută la perceperea cu mai mare claritate a evenimentelor care se petrec în viața personală. Îmbunătățește starea provocată de stres, de incapacitatea de afirmare personală și de greutăți în gestionarea forțelor proprii.
Gri
- neutralizează temporar înfluențele karmice.
Orange
- este o piatră de protecție. Ajută la  depășirea depresiilor și reduce scepticismul.
Roz
- când este ținut în mână are un puternic rol calmant, de centrare și împământare. Poate fi utilizat pentru ritualuri de dragoste.
Verde
- echilibrează mintea și emoțiile. Ajută la eliberarea de ideile preconcepute și tabuuri.                 Recomandat celor care au tendința de a repeta mereu aceleași greșeli. Este recomandat în cazuri de febră și nu în ultimul rând pentru a atrage bani și prosperitate în casă.
Roșu
- elimină emoțiile nagative din corpul și din mintea utilizatorului.
Violet
- aduce pace și armonie.
Alb
- este cel mai folosit și are un puternic rol detoxifiant daca este băut ca elexir. Bun pentru afecțiuni ale oaselor cum ar fi decalcefierea și osteoporoza. Are efect depurativ acționând îndeosebi asupra rinichilor, splinei și pancreasului. Poate fi folosit și pentru afecțiuni ale ochilor.
Transparent (spat de Islanda)
- Este un mare purificator al corpurilor subtile, are proprietăți calmante, reechilibrante și la fel ca în cazul calcitului alb acționează la nivelul rinichilor, splinei și pancreasului. Armonizează componentele masculine și feminine și favorizează călătoriile astrale.

Contactati-ne

+40722820427